Door een aantal tips en trucs toe te passen op uw site kunt u de concurrent voorblijven op Google. Eén truc is de indexeerbaarheid van de website. Die is heel belangrijk voor de vindbaarheid en is daarom een belangrijk onderdeel van zoekmachine-optimalisatie. Een tip voor het verbeteren van uw indexeerbaarheid: zoekmachines als Google lezen alleen teksten. Logo’s, buttons, afbeeldingen, video- en audiofragmenten, flash en cookies worden niet door zoekrobots herkend. Het is daarom belangrijk dat men zich op tekst focust in plaats van op beeld. Plaats ook geen tekst in een afbeelding. Zoekrobots lezen deze tekst niet maar zien alleen de afbeelding. Maar alleen het verbeteren van de indexeerbaarheid is niet voldoende.  Ook de linkbuilding en inhoudsoptimalisatie zijn belangrijk voor optimale vindbaarheid.

Wilt u leren Google optimaal te kunnen gebruiken? Op 27 september organiseert MYbusinessacademy – het opleidingsinstituut van onder andere Automobiel Management – voor de vierde keer de succesvolle cursus Schrijven voor Google. Deelnemers die zich inschrijven vóór 31 juli profiteren van 15 procent vroegboekkorting (normale prijs € 295,-). Vermeld de actiecode VB12 op het inschrijfformulier. De korting wordt automatisch verrekend.

Meer informatie of de cursus? Klik hier

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding