Beide merken delen al veel kennis ten aanzien van de ontwikkeling van de auto’s, platformen en technische kennis. Het samenvoegen van technische opleidingen op een centrale locatie is dan ook een logisch gevolg. Alle Peugeot-medewerkers belast met de technische ondersteuning hebben in Nieuwegein onderdak gevonden.

Vanuit Innovam kunnen naast technische trainingen ook niet technische aftersales trainingen en salestrainingen worden ontwikkeld en gehouden. De geboden IT infrastructuur maakt het mogelijk om intensief gebruik te maken van digitale leermiddelen.

Innovam-directeur Fransen: "Wij zijn er trots op dat PSA Peugeot Citroën Nederland heeft gekozen voor Innovam als partner in technische trainingen. Onze jarenlange samenwerking met Citroën (sinds 1994) stelt ons in staat om synergie in het opleidingsprogramma van PSA Peugeot Citroën Académie Nederland te realiseren. Onze enthousiaste en ervaren trainers delen hun kennis en praktische aanpak graag".

Vanaf begin 2013 zullen Citroën en Peugeot ook haar Technische Dienst en Technisch Platform op deze locatie onderbrengen. Volgens een woordvoerder van de betrokken partijen heeft PSA Peugeot Citroën Académie Nederland een technisch competentie center waar het verband tussen de dagelijkse praktijk en de opleidingen is gewaarborgd.