Vorig jaar werd in Duitsland een pilot gedraaid, die nu uitmondt in een leergang ‘oude techniek’. Doel is liefhebbers van oudere auto’s – inclusief werkplaatspersoneel – in staat te stellen hun kennis op te frissen.

De trainingen beginnen eind februari in Duitsland bij een aantal Bosch-Classic-Service-bedrijven. De eerste kennissessies omvatten oudere ontstekings- en -injectiesystemen (D-, K/KE- en L- Jetronic). Eind 2013 c.q. begin 2014 wil Bosch ook meer algemene elektronica op het lesprogramma gaan plaatsen. De fabrikant rekent een bedrag tussen de 110 en 145 euro voor de eendaagse trainingen. Behalve een portie theorie krijgt de deelnemer ook de mogelijkheid om ter plekke diagnose te stellen aan zijn eigen young- of oldtimer. Met het oog op dit laatste praktijkaspect beperkt Bosch het deelnemersaantal tot veertien per keer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding