Inschrijven of iemand aanmelden op www.innovam.nl/besteleerbedrijf. Zelf een bedrijf of leermeester voordragen kan ook. Uit alle aanmeldingen worden drie bedrijven en drie leermeesters genomineerd. Een vakjury bezoekt hen in september en maakt de winnaars in november bekend. Vorig jaar vielen Van Tilburg-Bastianen uit Breda en leermeester Ronald van der Goes van Volvo Truck Center Rotterdam in de prijzen.

De winnaars in de mobiliteitsbranche gaan door naar de landelijke finale. Naar de titel ‘Beste Leerbedrijf 2013′ of ‘Beste Praktijkopleider 2013 van Nederland’ dingen dan ook sectoren mee als de zorg, horeca, installatietechniek en bouw. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het ministerie van OCW. De verkiezing is in het leven geroepen om het belang van leerbedrijven en leermeesters te benadrukken.