Ingolstadt Institute van Audi op de TU van Dresden

Audi breidt zijn ontwikkelingsactiviteiten uit door samenwerking aan te gaan met de Technische Universiteit van Dresden. Daar komt het zogenoemde Ingolstadt Institute.

Audi en de TU Dresden willen via een strategisch partnerschap technische innovaties initiëren en aanjagen.  Onder de naam Ingolstadt Institute der Technischen Universität Dresden (INI.TUD) zullen de partners gezamenlijk onderzoek gaan doen op het gebeid van lichtgewichtconstructie of  productietechnieken. Voor Audi is het de dertiende samenwerking met een universiteit.  De TU Dresen beschikt over uitmuntende kennis van de automobieltechniek, aldus de ontwikkelingschef van Audi, Ulrich Hackenberg.  De TU zal een competentiecentrum starten waarin wetenschap en praktijk nauw verweven  zijn. Behalve technici zullen ook psychologen en verkeerswetenschappers samenwerken aan allerlei thema’s rond de automobielbouw.  Audi heeft nog een ander doel, namelijk het werven van toptalent. "Door de projecten leren wij hooggekwalificeerd talent kennen. Wij werven veel gepromoveerde wetenschappers", zegt personeelstopman Thomas Sigi van Audi.

Audi werkt wereldwijd samen met 29 wetenschappelijke instellingen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ingolstadt Institute van Audi op de TU van Dresden - Automobielmanagement.nl

Ingolstadt Institute van Audi op de TU van Dresden

Audi breidt zijn ontwikkelingsactiviteiten uit door samenwerking aan te gaan met de Technische Universiteit van Dresden. Daar komt het zogenoemde Ingolstadt Institute.

Audi en de TU Dresden willen via een strategisch partnerschap technische innovaties initiëren en aanjagen.  Onder de naam Ingolstadt Institute der Technischen Universität Dresden (INI.TUD) zullen de partners gezamenlijk onderzoek gaan doen op het gebeid van lichtgewichtconstructie of  productietechnieken. Voor Audi is het de dertiende samenwerking met een universiteit.  De TU Dresen beschikt over uitmuntende kennis van de automobieltechniek, aldus de ontwikkelingschef van Audi, Ulrich Hackenberg.  De TU zal een competentiecentrum starten waarin wetenschap en praktijk nauw verweven  zijn. Behalve technici zullen ook psychologen en verkeerswetenschappers samenwerken aan allerlei thema’s rond de automobielbouw.  Audi heeft nog een ander doel, namelijk het werven van toptalent. "Door de projecten leren wij hooggekwalificeerd talent kennen. Wij werven veel gepromoveerde wetenschappers", zegt personeelstopman Thomas Sigi van Audi.

Audi werkt wereldwijd samen met 29 wetenschappelijke instellingen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding