Studenten Automotive College naar Afrika

Het Automotive College van ROC Midden Nederland doet mee aan het Go for Africa-project. De studenten van het college vertrekken op 2 februari naar Senegal en Gambia. Op lokale scholen gaan ze in het kader van hun afstudeerstage lesgeven aan leerlingen die automonteur willen worden.

De auto’swaarmee ze reizen, laten ze ter plekke achter ten behoeve van het lokale onderwijs. Al eerder zijn twee zeecontainers met gereedschap, computers en lesmaterialen verscheept.
Nog nooit deden zoveel studenten van het Automotive College uit Nieuwegein mee. Zes teams gaan de uitdaging aan. De studenten zitten in het laatste jaar van een technische of commerciële opleiding zoals bedrijfsmanagement, verkoopmanager of werkplaatsmanagement en Go for Africa is hun afstudeeropdracht. Innovam, het kennis- en opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche, heeft het lesgeven op de scholen officieel gecertificeerd als stage. Directeur Wim Bos van het Automotive College hecht veel belang aan Go For Africa. "Ons college staat voor betrokkenheid, zowel naar onze studenten als naar de wereld om ons heen."

Zowel de Nederlandse als Afrikaanse studenten winnen bij dit project. Onze studenten maken kennis met andere culturen, leren hoe zij kennis moeten overbrengen en met dit avontuur doen ze veel levenservaring op. De lokale studenten leren van hun leeftijdgenoten en kunnen werken met goede lesmaterialen. Voor de tocht naar Afrika hebben de studenten oude auto’s verzameld van niet meer dan vijfhonderd euro. Ze hebben die auto’s opgeknapt onder begeleiding van docenten. De auto’s en het gereedschap, de computers en bouwmaterialen worden geschonken aan het lokale onderwijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Studenten Automotive College naar Afrika - Automobielmanagement.nl

Studenten Automotive College naar Afrika

Het Automotive College van ROC Midden Nederland doet mee aan het Go for Africa-project. De studenten van het college vertrekken op 2 februari naar Senegal en Gambia. Op lokale scholen gaan ze in het kader van hun afstudeerstage lesgeven aan leerlingen die automonteur willen worden.

De auto’swaarmee ze reizen, laten ze ter plekke achter ten behoeve van het lokale onderwijs. Al eerder zijn twee zeecontainers met gereedschap, computers en lesmaterialen verscheept.
Nog nooit deden zoveel studenten van het Automotive College uit Nieuwegein mee. Zes teams gaan de uitdaging aan. De studenten zitten in het laatste jaar van een technische of commerciële opleiding zoals bedrijfsmanagement, verkoopmanager of werkplaatsmanagement en Go for Africa is hun afstudeeropdracht. Innovam, het kennis- en opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche, heeft het lesgeven op de scholen officieel gecertificeerd als stage. Directeur Wim Bos van het Automotive College hecht veel belang aan Go For Africa. "Ons college staat voor betrokkenheid, zowel naar onze studenten als naar de wereld om ons heen."

Zowel de Nederlandse als Afrikaanse studenten winnen bij dit project. Onze studenten maken kennis met andere culturen, leren hoe zij kennis moeten overbrengen en met dit avontuur doen ze veel levenservaring op. De lokale studenten leren van hun leeftijdgenoten en kunnen werken met goede lesmaterialen. Voor de tocht naar Afrika hebben de studenten oude auto’s verzameld van niet meer dan vijfhonderd euro. Ze hebben die auto’s opgeknapt onder begeleiding van docenten. De auto’s en het gereedschap, de computers en bouwmaterialen worden geschonken aan het lokale onderwijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding