Monteurs Van Ras en Vlassak naar Kia Skill Cup Europe

Kia Motors organiseert natuurlijk continu trainingen voor medewerkers van z’n dealers en de besten kunnen deelnemen aan de Kia Skill Cup. Stefan van Ras en Johan Vlassak werden dit keer de beste Kia-monteurs van Nederland.

In samenwerking met Innovam werd de Nederlandse kwalificatieronde georganiseerd. Aftersalesdirecteur Marcel Sluis van de Kia-importeur: "De Kia Skill Cup levert een belangrijke bijdrage aan het opleidingsniveau van onze monteurs en is een aanvulling op onze technische trainingen. Het werpt vruchten af, getuige de toppositie in het onafhankelijke IACS-marktonderzoek naar klanttevredenheid van Kia op het gebied van aftersales."

De nationale Skill Cup vormt de voorselectie op de Europese versie die in april plaats vindt in Frankfurt. Daar strijden de beste Europese monteurs voor een plek in de World Skill Cup, dat is de uiteindelijke finale in die in Seoul wordt gehouden. Deelname stond open voor gediplomeerde eerste monteurs, waarbij het diploma 1e auto-elektricien in het voordeel werkte. Ervaring van minimaal drie jaar als eerste monteur was vereist, evenals expertise in het stellen van diagnoses en het oplossen van storingen. Ook dienden de deelnemers ervaring te hebben met de door Kia gebruikte aandrijf- en ondersteltechnieken, diagnoseapparatuur en Kia-reparatietechnieken.

Alle deelnemers hebben via internet een theoretische toets afgelegd. Op basis hiervan zijn tien kandidaten geselecteerd  voor de praktijktest die deze maand  bij Kia  Motors Nederland werd georganiseerd. Deze praktijktest bestond uit het oplossen van zeven klachten. Niet alleen de algehele technische kennis en vaardigheden kwamen daarbij aan bod maar ook de presentatie van werkzaamheden en diagnose. Samen met de uiteindelijke reparatie was dit alles bepalend voor de einduitslag.

Uiteindelijk hebben Stefan van Ras (goud) van de Content Autogroep te Eindhoven en Johan Vlassak (zilver) van Autobedrijf Winters te Valkenswaard zich gekwalificeerd als beste Kia-monteurs van Nederland. Zij gaan in april naar Frankfurt voor de Europese wedstrijd.

Veel meer over opleidingen in Automobiel Management magazine nr.2 van februari.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Monteurs Van Ras en Vlassak naar Kia Skill Cup Europe - Automobielmanagement.nl

Monteurs Van Ras en Vlassak naar Kia Skill Cup Europe

Kia Motors organiseert natuurlijk continu trainingen voor medewerkers van z’n dealers en de besten kunnen deelnemen aan de Kia Skill Cup. Stefan van Ras en Johan Vlassak werden dit keer de beste Kia-monteurs van Nederland.

In samenwerking met Innovam werd de Nederlandse kwalificatieronde georganiseerd. Aftersalesdirecteur Marcel Sluis van de Kia-importeur: "De Kia Skill Cup levert een belangrijke bijdrage aan het opleidingsniveau van onze monteurs en is een aanvulling op onze technische trainingen. Het werpt vruchten af, getuige de toppositie in het onafhankelijke IACS-marktonderzoek naar klanttevredenheid van Kia op het gebied van aftersales."

De nationale Skill Cup vormt de voorselectie op de Europese versie die in april plaats vindt in Frankfurt. Daar strijden de beste Europese monteurs voor een plek in de World Skill Cup, dat is de uiteindelijke finale in die in Seoul wordt gehouden. Deelname stond open voor gediplomeerde eerste monteurs, waarbij het diploma 1e auto-elektricien in het voordeel werkte. Ervaring van minimaal drie jaar als eerste monteur was vereist, evenals expertise in het stellen van diagnoses en het oplossen van storingen. Ook dienden de deelnemers ervaring te hebben met de door Kia gebruikte aandrijf- en ondersteltechnieken, diagnoseapparatuur en Kia-reparatietechnieken.

Alle deelnemers hebben via internet een theoretische toets afgelegd. Op basis hiervan zijn tien kandidaten geselecteerd  voor de praktijktest die deze maand  bij Kia  Motors Nederland werd georganiseerd. Deze praktijktest bestond uit het oplossen van zeven klachten. Niet alleen de algehele technische kennis en vaardigheden kwamen daarbij aan bod maar ook de presentatie van werkzaamheden en diagnose. Samen met de uiteindelijke reparatie was dit alles bepalend voor de einduitslag.

Uiteindelijk hebben Stefan van Ras (goud) van de Content Autogroep te Eindhoven en Johan Vlassak (zilver) van Autobedrijf Winters te Valkenswaard zich gekwalificeerd als beste Kia-monteurs van Nederland. Zij gaan in april naar Frankfurt voor de Europese wedstrijd.

Veel meer over opleidingen in Automobiel Management magazine nr.2 van februari.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding