HAN Hydromotive krijgt kenteken voor Arval Inspire II

De Arval Inspire II, de hyperzuinige stadsauto van het studententeam van de HAN Hydromotive, heeft de strenge RDW-keuring doorstaan. Vanaf begin april mag de auto officieel de weg op en dat doet men dan ook: een inspiratietocht langs basisscholen en middelbare scholen op weg naar Ahoy Rotterdam.

In eerste instantie was het de bedoeling het voertuig met waterstofaandrijving te laten goedkeuren voor de weg. Maar dit bleek tijdens het project een onrealistische doelstelling waardoor naar een alternatief is gezocht. Het team koos voor een puur elektrische aandrijving op basis van RDW-goedgekeurde elektrische scooters.
Van 15-18 mei zal deArval  Inspire II gaan meedoen aan de Europese Shell Eco-marathon bij  Ahoy Rotterdam. Daar blijft de HAN-auto wel met zijn waterstofsysteem strijden, omdat het team vorig jaar ook al met veel succes deelnam in deze categorie. Het kan ook want de aandrijfsystemen zijn volledig modulair ontworpen. Dit betekent dat de studenten binnen een paar uur in staat zijn het systeem volledig om te bouwen van elektrisch naar waterstof en visa versa.

De RDW-goedkeuring is een belangrijke mijlpaal voor het HAN Hydromotive Team. Het bewijst dat hyperzuinig rijden, met toepassen van huidige technologieën, vandaag praktisch mogelijk is, zo zegt het team. Bovendien hopen de studenten met het project een inspiratie te zijn voor scholieren die zich (daarom) mogelijk zullen ontwikkelen tot de automotive ingenieurs van de toekomst. In de aanloop naar de Shell Eco-marathon zal het team daarom met de Arval Inspire II langs diverse basisscholen en middelbare scholen trekken en over de openbare weg naar Rotterdam rijden. Het startpunt is de HAN Automotive aan de Ruitenberglaan 29 in Arnhem. De rit en de bezoeken vinden plaats van 7 t/m 9 mei.
Shell Eco-marathon is een van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Het is een jaarlijkse competitie die op meerdere plekken in de wereld wordt georganiseerd. De 30e editie van Shell Eco-marathon Europa 2014 wordt van 15 t/m 18 mei gehouden bij Ahoy Rotterdam. Degenen die de grootste afstand afleggen met hun zelfgebouwde voertuig op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof winnen de prijzen. Vorig jaar heeft de Arval Inspire II een topvijf-notering behaald met een verbuik van één liter brandstof op 437 kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

HAN Hydromotive krijgt kenteken voor Arval Inspire II - Automobielmanagement.nl

HAN Hydromotive krijgt kenteken voor Arval Inspire II

De Arval Inspire II, de hyperzuinige stadsauto van het studententeam van de HAN Hydromotive, heeft de strenge RDW-keuring doorstaan. Vanaf begin april mag de auto officieel de weg op en dat doet men dan ook: een inspiratietocht langs basisscholen en middelbare scholen op weg naar Ahoy Rotterdam.

In eerste instantie was het de bedoeling het voertuig met waterstofaandrijving te laten goedkeuren voor de weg. Maar dit bleek tijdens het project een onrealistische doelstelling waardoor naar een alternatief is gezocht. Het team koos voor een puur elektrische aandrijving op basis van RDW-goedgekeurde elektrische scooters.
Van 15-18 mei zal deArval  Inspire II gaan meedoen aan de Europese Shell Eco-marathon bij  Ahoy Rotterdam. Daar blijft de HAN-auto wel met zijn waterstofsysteem strijden, omdat het team vorig jaar ook al met veel succes deelnam in deze categorie. Het kan ook want de aandrijfsystemen zijn volledig modulair ontworpen. Dit betekent dat de studenten binnen een paar uur in staat zijn het systeem volledig om te bouwen van elektrisch naar waterstof en visa versa.

De RDW-goedkeuring is een belangrijke mijlpaal voor het HAN Hydromotive Team. Het bewijst dat hyperzuinig rijden, met toepassen van huidige technologieën, vandaag praktisch mogelijk is, zo zegt het team. Bovendien hopen de studenten met het project een inspiratie te zijn voor scholieren die zich (daarom) mogelijk zullen ontwikkelen tot de automotive ingenieurs van de toekomst. In de aanloop naar de Shell Eco-marathon zal het team daarom met de Arval Inspire II langs diverse basisscholen en middelbare scholen trekken en over de openbare weg naar Rotterdam rijden. Het startpunt is de HAN Automotive aan de Ruitenberglaan 29 in Arnhem. De rit en de bezoeken vinden plaats van 7 t/m 9 mei.
Shell Eco-marathon is een van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Het is een jaarlijkse competitie die op meerdere plekken in de wereld wordt georganiseerd. De 30e editie van Shell Eco-marathon Europa 2014 wordt van 15 t/m 18 mei gehouden bij Ahoy Rotterdam. Degenen die de grootste afstand afleggen met hun zelfgebouwde voertuig op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof winnen de prijzen. Vorig jaar heeft de Arval Inspire II een topvijf-notering behaald met een verbuik van één liter brandstof op 437 kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding