Het inzetten of mogelijk maken van elektrisch vervoer brengt technische uitdagingen met zich mee, maar ook financiële, organisatorische en bestuurlijke aspecten spelen een rol. De cursus richt zich op professionals die in hun werk te maken hebben of krijgen met elektrisch vervoer en hierover willen meebeslissen. Ze krijgen antwoord op vele vragen. Hoe zorgt een gemeente met de juiste manier van aanbesteden ervoor dat er voldoende laadpalen in de openbare ruimte komen te staan? Welke technische innovaties bieden kansen voor ondernemers? Hoe is de businesscase van duurzaam vervoer rond te krijgen? Toonaangevende ondernemers, wetenschappers en beleidsadviseurs van onder andere de TU Eindhoven, TU Delft, TNO, Hogeschool Rotterdam, RVO, ING, EVConsult en het ministerie van Economische Zaken praten over de meest relevante kwesties die bij elektrisch vervoer en de transitie naar duurzame mobiliteit hun rol spelen.

De masterclass maakt van de cursisten ‘volwaardige gesprekspartners in duurzame mobiliteit’, aldus de organisatie. Het lesprogramma behandelt elektrisch rijden vanuit verschillende gezichtspunten. Er is aandacht voor laadinfrastructuur, duurzame brandstoffenmix, multimodaal vervoer, bestuurlijke aspecten op lokaal, nationaal en Europees niveau, publiek-private samenwerking, financiering, techniek, luchtkwaliteit, klimaat, koppeling aan de energietransitie, smart grids, het verdienpotentieel van elektrisch vervoer en duurzaam en innovatiegericht aanbesteden.

Meer informatie en het volledige programma.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding