De drie partijen werken samen in het Automotive Center of Expertise: ACE. Circa duizend studenten komen 7 oktober naar de HAN in Arnhem, om kennis te maken met tientallen Nederlandse en internationale bedrijven, kennisorganisaties en consultancybureaus.

De dag start om 8.45 en duurt tot 17.00 uur. Het programma bestaat uit voorlichting over functies bij bedrijven en organisaties in de Automotive branche. Studenten krijgen een perspectief voorgeschoteld over de carrièremogelijkheden na hun  afstuderen. De bedrijven op hun beurt maken kennis met de studenten, hun talenten en  krijgen inzicht in wat de studenten wensen. Daarbij zijn er presentaties van de bedrijven, workshops en zijn er speed-date bijeenkomsten voor vierdejaars studenten. 

Sinds 2010 is het aantal (inter)nationale automotive studenten dat instroomt op de Nederlandse automotive hogescholen meer dan vijftig procent gestegen. Hoewel de verkoop van personenauto’s in ons land slechte cijfers laat zien, groeien volgens de hogescholen productie en engineering binnen de automotive branche enorm. Bijvoorbeeld door slimmere voertuigen te ontwikkelen of door over te gaan op andere, innovatieve brandstoffen. Koen Lau, PR Coordinator bij HAN Automotive: "Bedrijven hunkeren naar nieuwe, goed opgeleide medewerkers die de vernieuwingen van hun producten en diensten kunnen realiseren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding