Bij de totstandkoming van de gids vormen de studenten de belangrijkste bron. In het geval van IVA is er (vrijwel) niets dan lof, blijkt uit het nieuwe jaarlijkse overzicht van hbo-scholen in Nederland: "Terwijl elders bij bedrijfskunde veel gemopperd wordt over massaal en ongeïnspireerd onderwijs, krijgt de IVA ongekend hoge scores van de studenten maar ook van de NVAO. De 93 punten (uit 100) van IVA Driebergen zijn de hoogste instellingsscore van het hele hbo."

In vergelijking met het puntentotaal van álle hogescholen, is de school in Driebergen zelfs de hoogst scorende hbo-instelling in Nederland. Komend jaar mag de IVA daarom het predicaat "beste kleine Hogeschool" voeren met het bijbehorende kwaliteitszegel "Topopleiding". Ook vorig jaar was IVA de beste van de kleintjes.

Keuzegids hbo 2015 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). De laatste jaren wordt een onderscheid gemaakt tussen grote, middelgrote en kleine hogescholen. IVA Driebergen kiest bewust voor het aanbieden van kleinschalig particulier onderwijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding