De juryrapporten benadrukten dat alle genomineerden passie voor het vak hebben en de extra stappen zetten om hun leerlingen het vak te leren. "Wat de doorslag gaf, was de ‘bezieling’ van het leermeesterschap, die zo overduidelijk de werkuren overstijgt." Een compliment dat Berry Kleverwal mee mag nemen naar zijn werkgever in Apeldoorn.

Marc Bike Shop werd verkozen Beste Leerbedrijf mobiliteitsbranche van 2014. De uitgeroepen winnaars in de carrosseriebranche zijn Wim van de Plas en Autoschade Rosenboom. VOC-directeur Frank Vos prees leermeesters en leerbedrijven: "Jongeren moeten geïnspireerd en gestimuleerd worden, want bedrijven hebben behoefte aan instroom. Leren doe je met je hoofd en met je handen en juist daarom is de praktijkopleiding zo belangrijk. De bedrijven die dat goed doen, zetten we vandaag in het zonnetje."

Bekijk hier de video over Berry Kleverwal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding