De prijs ‘IJzersterk bedrijf 2015′ wordt uitgereikt door ‘5xbeter – IJzersterk voor veilig werk’, een samenwerkingsverband van de vijf cao-partijen in de metaalbewerking en metalektro, namelijk FME, Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. 5xbeter zet zich in voor de gezondheid en veiligheid van werknemers in de metaalbewerking en metalektro. Bij DAF wordt doorlopend geïnvesteerd in het verder vergroten van de veiligheid op de werkvloer. In de afgelopen tien jaar daalde het aantal ongevallen met verzuim hierdoor met tachtig procent. De verbeteringen op het gebied van veiligheid worden continu doorgevoerd op drie niveaus: techniek, veiligheidssystemen en cultuur en gedrag.  Directeur operations Harry Wolters van DAF: "Wij zien de onderscheiding als een aansporing om onverminderd door te gaan op de ingeslagen weg. Elk ongeval is er één teveel."

 

Kartrekkers


Onafhankelijk jurylid John Vollenbroek prijst de wijze waarop DAF Trucks werk maakt van de veiligheid: "Opvallend is de manier waarop de verantwoordelijkheid voor veiligheid bij de werknemers zelf is komen te liggen. In elk team is een kartrekker voor veiligheid. De wijze waarop kartrekkers functioneren, onderstreept de cultuurverandering. Van een bedrijf waarin leiding en staf richting geven aan veilig werken, naar een bedrijf waarin medewerkers zichzelf continu afvragen wat er moet gebeuren om veiligheid verder te verhogen."

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding