Het event wordt in de middag van woensdag 1 juli voor genodigden georganiseerd in Kasteel  Vanenburg in Putten. Branchegenoten die menen in aanmerking te komen voor toegang tot het event en geen uitnodiging ontvangen, kunnen een verzoek tot toegang richten aan de afdeling Events van AM via  m.kolthof@automobielmanagement.nl.
Op het congres presenteren dataprovider VWE en Automobiel Management hun Nationaal Occasion Onderzoek (NOO 2014), alweer de vierde editie van het onderzoek. Data-analist Marc van der Elst van VWE analyseerde de cijfers over 2014. Hij presenteert de trends in de Nederlandse occasionhandel, de im- en export van gebruikte auto’s en de invloed ervan op de omvang van het Nederlandse wagenpark. Bezoekers van het event krijgen de statistieken en conclusies op na afloop in boekvorm mee naar huis.
De rest van de middag wordt onder meer ingevuld door ARN (illegale sloop, traceability) en Markplaats, die een analyse zal presenteren over de handel in auto-onderdelen op de eigen website – en de invloed daarvan op de aftersales. Klassiekerkenner Ton Roks (oud-hoofdredacteur van Autovisie, tegenwoordig hoofdredacteur van Octane) zoomt in op de markt voor oldtimers.