Veronica Verkeersschool is in heel Nederland bezig met het opleiden van de nieuwe scooter-postbezorgers. Een klus waar bijna anderhalf jaar mee gemoeid is.

Het gaat om zo’n 1.500 postbezorgers die een rijtraining krijgen, die doorgaans een dagdeel in beslag neemt. Ze gaan rijden op de Piaggio Liberty scooters die PostNL hiervoor heeft aangeschaft. Zo’n vijfhonderd van hen hebben de training inmiddels gevolgd, schat Ernest Alvares, eigenaar van Veronica. Omdat de postbezorgers in hun eigen bezorggebied geschoold worden, trekken Alvares en zijn instructeurs langs een aantal distributiecentra in heel Nederland. Overigens gaat het niet om opleiden voor het scooterrijbewijs, benadrukt Alvares, want dat hebben de postbezorgers al. "Ze krijgen een specifieke rijtraining, een serieuze opleiding waar iedereen de noodzaak van inziet."