In september vorig jaar gingen de deuren al open in Assen. Algemeen directeur Bram Teun Koskamp wil op termijn (2016/2017) een derde eigen trainingslocatie beginnen, in Kampen. Daarmee is dan het volledige verzorgingsgebied van de grossiersketen afgedekt (tien vestigingen in noord- en oost-Nederland). 

Circa honderdvijftig genodigde autobedrijven konden gistermiddag en -avond een kijkje nemen tijdens het open huis, ondergebracht in de Koskamp-vestiging in Nijmegen-Zuid. Naast Bram Teun Koskamp was ook oprichter Johan Koskamp aanwezig, die in een toespraak het inmiddels 46-jarige verleden van de onderneming belichtte. Het trainingscentrum in Assen heeft in zijn eerste jaar bijna 450 cursisten over de vloer gehad. Koskamp verwacht in Nijmegen minimaal driehonderd cursisten te krijgen, afkomstig uit zowel het universele als merkkanaal.

De trainingen zijn naar believen technisch of commercieel (bedrijfsvoering, receptie) gericht. Een voorafgaande online intake meet op welk kennisniveau een cursist zich bevindt en waar exact aanvulling door middel van een persoonlijk opleidingsplan wenselijk is. De technische trainingen beginnen op Niveau 2 (Diagnose Technicus) en reiken t/m Niveau 5 (Diagnose Master). Na succesvolle afronding wordt een certificaat verstrekt. Om het aantal niet gewerkte uren van deelnemers te beperken, vinden de trainingen deels plaats in de avond (tot 21.00 uur) en is het aanvangstijdstip 14.00 uur.