Onderwijs, overheid en ondernemers gaan samen kennis op het gebied van mobiliteit delen, ontwikkelen en uitvoeren. Het doel is meer samenwerking tussen de bestaande vervoersmiddelen te creëren. "We hebben veel op ons programma staan", schrijft Ineke Spapé, lector en aanjager van het nieuwe lectoraat, in het bericht. "Er is veel kennis op het gebied van mobiliteitsmanagement maar die moet toegankelijk gemaakt worden voor professionals. Tot en met 2017 werken we aan een vraaggestuurde kennisportal. We ontwikkelden daarvoor het concept ‘Synchro Mobility’, onze visie op toekomstbestendig mobiliteitsmanagement. Er is structureel onderzoek nodig en ook dat maakt deel uit van het lectoraatsprogramma." Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu financiert tot eind 2017 dit initiatief via het programma Beter Benutten. Het ministerie verwacht innovatieve input van het lectoraat over gedragsbeïnvloeding van reizigers.
De gemeente Breda wil de samenwerking met de academie intensiveren. Eén van de actuele thema’s is  ‘Singel mijden’ waarbij het verkeer op de singels in Breda beter kan doorstromen en gebruik maakt van alternatieve routes. Momenteel loopt er een Europese aanbesteding om dit project te realiseren. Voorts is de gemeente nog met tal van andere mobiliteitsprojecten bezig, waarbij ze de kennis en ervaring van NHTV Academie SLM wil inzetten.
Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer NHTV komt voort uit de Verkeersakademie Tilburg (1972). In de loop der jaren groeide de instelling en het opleidingsaanbod waarbij internationalisering een belangrijkere rol kreeg. Dit werd in 2001 aanleiding voor een nieuwe naam: NHTV internationale hogeschool Breda. NHTV was vanaf dat moment geen afkorting meer maar een naam.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding