Dit eerste deel van de opleiding wordt nu virtueel gegeven aan het servicenetwerk van Mazda Motor Nederland. Machiel Baaij, Manager Technical Services van Mazda Motor Nederland, vindt het een logische stap: “Nu onze nieuwe EV, de MX-30, voor de deur staat willen we dat onze technici klaar zijn om onze klanten van het hoogste serviceniveau te voorzien.”

Alle niveaus

In de komende weken zullen de technici getraind worden op alle niveaus van het NEN 9140-traject. Na de basiscursus ‘veilig werken aan elektrische voertuigen’ zal de gevorderde variant Vakbekwaam Persoon (VP) volgen en de Werk Voorbereider (WV) module. Mits mogelijk zal na afloop het praktische examen deels in klassikale setting worden gedaan, maar er wordt ook gewerkt aan mogelijkheden om op afstand te examineren.

Mazda heeft de virtuele training ontwikkeld in samenwerking met opleider TTA International.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding