Mazda introduceert virtuele EV-training

Mazda Nederland heeft ‘als eerste in Nederland’ een virtueel klaslokaal in gebruik genomen voor een NEN 9140-training: veilig werken aan elektrische voertuigen, ook wel Voldoende Onderricht Persoon (VOP) genoemd.

Dit eerste deel van de opleiding wordt nu virtueel gegeven aan het servicenetwerk van Mazda Motor Nederland. Machiel Baaij, Manager Technical Services van Mazda Motor Nederland, vindt het een logische stap: “Nu onze nieuwe EV, de MX-30, voor de deur staat willen we dat onze technici klaar zijn om onze klanten van het hoogste serviceniveau te voorzien.”

Alle niveaus

In de komende weken zullen de technici getraind worden op alle niveaus van het NEN 9140-traject. Na de basiscursus ‘veilig werken aan elektrische voertuigen’ zal de gevorderde variant Vakbekwaam Persoon (VP) volgen en de Werk Voorbereider (WV) module. Mits mogelijk zal na afloop het praktische examen deels in klassikale setting worden gedaan, maar er wordt ook gewerkt aan mogelijkheden om op afstand te examineren.

Mazda heeft de virtuele training ontwikkeld in samenwerking met opleider TTA International.

Mazda introduceert virtuele EV-training - Automobielmanagement.nl

Mazda introduceert virtuele EV-training

Mazda Nederland heeft ‘als eerste in Nederland’ een virtueel klaslokaal in gebruik genomen voor een NEN 9140-training: veilig werken aan elektrische voertuigen, ook wel Voldoende Onderricht Persoon (VOP) genoemd.

Dit eerste deel van de opleiding wordt nu virtueel gegeven aan het servicenetwerk van Mazda Motor Nederland. Machiel Baaij, Manager Technical Services van Mazda Motor Nederland, vindt het een logische stap: “Nu onze nieuwe EV, de MX-30, voor de deur staat willen we dat onze technici klaar zijn om onze klanten van het hoogste serviceniveau te voorzien.”

Alle niveaus

In de komende weken zullen de technici getraind worden op alle niveaus van het NEN 9140-traject. Na de basiscursus ‘veilig werken aan elektrische voertuigen’ zal de gevorderde variant Vakbekwaam Persoon (VP) volgen en de Werk Voorbereider (WV) module. Mits mogelijk zal na afloop het praktische examen deels in klassikale setting worden gedaan, maar er wordt ook gewerkt aan mogelijkheden om op afstand te examineren.

Mazda heeft de virtuele training ontwikkeld in samenwerking met opleider TTA International.