Autobranche doet mee met Nationale Techniekdag

Op 5 maart 2021 vindt de eerste editie van de Nationale Techniekdag plaats. Het wordt volgens de organisatie ‘de grootste landelijke dag voor de techniekbranche’. Ook de autosector wordt opgeroepen mee te doen.

Tijdens de Nationale Techniekdag organiseren techniekbedrijven activiteiten, rondleidingen en kijkjes achter de schermen. Tevens zijn er digitale rondleidingen en webinars.

Tekort aan monteurs

Behoud van medewerkers staat centraal. Een belangrijk doel van de Nationale Techniekdag is daarnaast het aantrekken van nieuwe technische medewerkers, ook automonteurs. ‘Ondanks de teruglopende verkopen in de autobranche dit jaar, blijft het tekort aan automonteurs aanwezig. Op de Nationale Techniekdag laten garages zien hoe mooi het is om te werken als monteur. Dat doen zij door werkzoekenden, maar ook ouders met kinderen, uit te nodigen om eens een kijkje achter de scherme’ te nemen’, laat de organisatie weten.

Zij-instromers

Ook zij-instromers aantrekken is een belangrijk speerpunt van de organisatie. “Voor veel zij-instromers is er nog altijd een drempel om een nieuwe branche in te stappen. Tijdens de Nationale Techniekdag kan men binnenkijken bij het bedrijf, een praatje maken met huidige werknemers en managers. Om zo die eerste, waardevolle stap te zetten. Met voldoende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden in de autobranche, kunnen zij- instromers een waardevolle doelgroep zijn,“ denkt mede-organisator Marjorie Woudenberg.

Auto Maas in Aalsmeer is het eerste autobedrijf dat deelneemt aan de Nationale Techniekdag. “Aandacht voor onze medewerkers is altijd een top prioriteit voor ons, maar op 5 maart zetten wij ze allemaal eens extra goed in het zonnetje,” aldus Casper van der Geest van Auto Maas.

Autobranche doet mee met Nationale Techniekdag - Automobielmanagement.nl

Autobranche doet mee met Nationale Techniekdag

Op 5 maart 2021 vindt de eerste editie van de Nationale Techniekdag plaats. Het wordt volgens de organisatie ‘de grootste landelijke dag voor de techniekbranche’. Ook de autosector wordt opgeroepen mee te doen.

Tijdens de Nationale Techniekdag organiseren techniekbedrijven activiteiten, rondleidingen en kijkjes achter de schermen. Tevens zijn er digitale rondleidingen en webinars.

Tekort aan monteurs

Behoud van medewerkers staat centraal. Een belangrijk doel van de Nationale Techniekdag is daarnaast het aantrekken van nieuwe technische medewerkers, ook automonteurs. ‘Ondanks de teruglopende verkopen in de autobranche dit jaar, blijft het tekort aan automonteurs aanwezig. Op de Nationale Techniekdag laten garages zien hoe mooi het is om te werken als monteur. Dat doen zij door werkzoekenden, maar ook ouders met kinderen, uit te nodigen om eens een kijkje achter de scherme’ te nemen’, laat de organisatie weten.

Zij-instromers

Ook zij-instromers aantrekken is een belangrijk speerpunt van de organisatie. “Voor veel zij-instromers is er nog altijd een drempel om een nieuwe branche in te stappen. Tijdens de Nationale Techniekdag kan men binnenkijken bij het bedrijf, een praatje maken met huidige werknemers en managers. Om zo die eerste, waardevolle stap te zetten. Met voldoende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden in de autobranche, kunnen zij- instromers een waardevolle doelgroep zijn,“ denkt mede-organisator Marjorie Woudenberg.

Auto Maas in Aalsmeer is het eerste autobedrijf dat deelneemt aan de Nationale Techniekdag. “Aandacht voor onze medewerkers is altijd een top prioriteit voor ons, maar op 5 maart zetten wij ze allemaal eens extra goed in het zonnetje,” aldus Casper van der Geest van Auto Maas.