Innovam van start met nieuwe lijn opleidingen voor autoschadeherstel

Opleiding- en trainingsinstituut Innovam start met een nieuwe lijn opleidingen voor autoschadeherstel. Op basis van de nieuwste technische en didactische inzichten is een nieuw en compleet curriculum ontworpen om in te spelen op steeds complexer wordende voertuigen.

“Voor elke training wordt een passende mix van online en praktijk ingezet. Zo wordt een optimaal leereffect bereikt en blijven de verletkosten voor de werkgever zo laag mogelijk. De eerste trainingen zijn inmiddels beschikbaar in de webshop”, laat de opleider weten.

Kwalitatief hoogwaardig en veilig herstel van steeds complexer wordende auto’s vraagt om nieuw vakmanschap. De techniek om voertuigen na schade te herstellen en de diagnostische vaardigheden van autotechnici groeien steeds meer naar elkaar toe en nemen toe in complexiteit. “Innovam – al meer dan 70 jaar dé opleider voor autotechnici – is met al die ervaring de geschikte partner om invulling te geven aan dat nieuwe vakmanschap. Bij de nieuw ontwikkelde trainingen wordt uiteraard veel aandacht gegeven aan de snel veranderende techniek in voertuigen zoals ADAS (rijhulpsystemen) en elektrificatie.”

Helpdesk

Deelnemers aan de Innovam schadeherstelopleidingen kunnen gebruikmaken van de helpdesk van Innovam-dochter AutoNiveau, waar nu onder andere ook de leden van BOVAG Schadeherstel al gebruik van maken. Deze helpdesk bevordert en ondersteunt bij het werken met de officiële fabrieksdocumentatie en biedt ook de mogelijkheid voor diagnose op afstand en het inlezen en updaten van software.

Binnen het moderne schadeherstelbedrijf wordt de rol van front office-medewerkers steeds belangrijker, zeker bij het calculeren van complexe en steeds vaker ook veiligheid kritische schades. Daarom is ook voor die front office-medewerker een opleidingstraject ontwikkeld. De eerste module daarvan – ADAS voor front office-medewerkers – is al te boeken in de webshop van Innovam.

Blended learning

Niet alleen de inhoud maar ook de manier waarop de opleidingen gegeven worden is geheel van deze tijd. Alle trainingen vinden plaats in een blended learning-vorm. Theorie wordt daarbij via e-learning, online training of webinar aangeboden en waar nodig aangevuld met praktijktrainingen en -opdrachten in de trainingsruimtes van Innovam. Het leereffect wordt daarmee geoptimaliseerd en verletkosten voor de werkgever worden zo tot een minimum beperkt.

Onlangs hebben FOCWA en BOVAG hun plannen voor een Plusnorm voor veiligheidskritisch schadeherstel gepubliceerd. Alle trainingen die door Innovam ontwikkeld zijn, zullen aan deze norm gaan voldoen.

Lees ook:
Innovam: ‘Je moet echt actief investeren in kennis en kunde’

Innovam van start met nieuwe lijn opleidingen voor autoschadeherstel - Automobielmanagement.nl

Innovam van start met nieuwe lijn opleidingen voor autoschadeherstel

Opleiding- en trainingsinstituut Innovam start met een nieuwe lijn opleidingen voor autoschadeherstel. Op basis van de nieuwste technische en didactische inzichten is een nieuw en compleet curriculum ontworpen om in te spelen op steeds complexer wordende voertuigen.

“Voor elke training wordt een passende mix van online en praktijk ingezet. Zo wordt een optimaal leereffect bereikt en blijven de verletkosten voor de werkgever zo laag mogelijk. De eerste trainingen zijn inmiddels beschikbaar in de webshop”, laat de opleider weten.

Kwalitatief hoogwaardig en veilig herstel van steeds complexer wordende auto’s vraagt om nieuw vakmanschap. De techniek om voertuigen na schade te herstellen en de diagnostische vaardigheden van autotechnici groeien steeds meer naar elkaar toe en nemen toe in complexiteit. “Innovam – al meer dan 70 jaar dé opleider voor autotechnici – is met al die ervaring de geschikte partner om invulling te geven aan dat nieuwe vakmanschap. Bij de nieuw ontwikkelde trainingen wordt uiteraard veel aandacht gegeven aan de snel veranderende techniek in voertuigen zoals ADAS (rijhulpsystemen) en elektrificatie.”

Helpdesk

Deelnemers aan de Innovam schadeherstelopleidingen kunnen gebruikmaken van de helpdesk van Innovam-dochter AutoNiveau, waar nu onder andere ook de leden van BOVAG Schadeherstel al gebruik van maken. Deze helpdesk bevordert en ondersteunt bij het werken met de officiële fabrieksdocumentatie en biedt ook de mogelijkheid voor diagnose op afstand en het inlezen en updaten van software.

Binnen het moderne schadeherstelbedrijf wordt de rol van front office-medewerkers steeds belangrijker, zeker bij het calculeren van complexe en steeds vaker ook veiligheid kritische schades. Daarom is ook voor die front office-medewerker een opleidingstraject ontwikkeld. De eerste module daarvan – ADAS voor front office-medewerkers – is al te boeken in de webshop van Innovam.

Blended learning

Niet alleen de inhoud maar ook de manier waarop de opleidingen gegeven worden is geheel van deze tijd. Alle trainingen vinden plaats in een blended learning-vorm. Theorie wordt daarbij via e-learning, online training of webinar aangeboden en waar nodig aangevuld met praktijktrainingen en -opdrachten in de trainingsruimtes van Innovam. Het leereffect wordt daarmee geoptimaliseerd en verletkosten voor de werkgever worden zo tot een minimum beperkt.

Onlangs hebben FOCWA en BOVAG hun plannen voor een Plusnorm voor veiligheidskritisch schadeherstel gepubliceerd. Alle trainingen die door Innovam ontwikkeld zijn, zullen aan deze norm gaan voldoen.

Lees ook:
Innovam: ‘Je moet echt actief investeren in kennis en kunde’