Innovam opent trainingslocatie voor autoschadeherstelopleidingen

Per 1 november 2021 is Innovam officieel gestart met haar schadeherstelopleidingen. Deze opleidingen zijn ontstaan vanuit een duidelijke behoefte vanuit de schadeherstelbranche aan moderne trainingen voor het herstel van steeds complexer wordende voertuigen.

Zowel de opleidingen als de nieuwe locatie zijn voorzien van de nieuwste technieken en didactische inzichten. Zo is de nieuwe locatie voorzien van de modernste uitlijnbank, meerdere kalibratiesets en een pool van moderne trainingsvoertuigen. “We leiden onze deelnemers op voor wat er op hen afkomt, niet voor wat ze al kennen,” aldus Rutger Huijsman, manager Schadeherstel Innovam. “We willen een zo waarheidsgetrouwe situatie creëren voor onze deelnemers.”

Omdat Innovam schadeherstel net zo belangrijk vindt als reparatie en onderhoud heeft ze daar een nieuwe locatie voor ingericht. Op loopafstand van haar hoofdlocatie in Nieuwegein. Deze locatie beschikt over de modernste No-Touch uitlijnbank waarmee je geheel zonder wielklemmen alle wielstanden die voor schadeherstel belangrijk zijn kunt meten.

“We willen je wel eerst uitleggen hoe uitlijnen werkt op de “oude” manier met meetkoppen zodat je straks niet alleen een rapport kunt lezen, maar je ook echt begrijpt hoe het tot stand is gekomen,” vertelt Huijsman. Ook zijn er meerdere kalibratiesets aanwezig. “Niet in elke werkplaats wordt er met hetzelfde merk gewerkt,” licht hij toe. “En we willen graag een zo waarheidsgetrouwe situatie creëren voor onze deelnemers.”

Opleiding in blended learning vorm

Niet alleen de locatie en materialen voldoen aan de modernste eisen. Ook de inhoud en de manier waarop de opleidingen gegeven worden is geheel van deze tijd. Alle opleidingen vinden plaats in een blended learning-vorm. Theorie wordt daarbij via e-learning, online training of webinar aangeboden en aangevuld met praktijktrainingen en opdrachten op de nieuwe locatie. Daarmee wordt het leereffect geoptimaliseerd en verletkosten voor de werkgever beperkt. Een win-win situatie.

Innovam helpt professionals in de mobiliteitsbranche om het beste uit zichzelf en het bedrijf te halen. Met ruim 70 jaar ervaring, ruim 200 medewerkers en vier locaties heeft het opleidings- en kennisinstituut van de Nederlandse automotive sector daarvoor alles in huis. In nauwe samenwerking met klanten en partners zorgt Innovam voor een zo groot mogelijk leereffect en hoog rendement als het gaat om opleiden, leren, ontwikkelen en valideren. Met de inzet van e-learning, trainingapps, augmented- en virtual reality neemt Innovam alvast een voorschot op de digitale toekomst.

Lees ook:
Innovam: ‘Mensen blijven uitdagen en zorgen dat ze nieuwsgierig blijven
Innovam: ‘Investeren in kennis over EV’s is must om te overleven’

Innovam opent trainingslocatie voor autoschadeherstelopleidingen - Automobielmanagement.nl

Innovam opent trainingslocatie voor autoschadeherstelopleidingen

Per 1 november 2021 is Innovam officieel gestart met haar schadeherstelopleidingen. Deze opleidingen zijn ontstaan vanuit een duidelijke behoefte vanuit de schadeherstelbranche aan moderne trainingen voor het herstel van steeds complexer wordende voertuigen.

Zowel de opleidingen als de nieuwe locatie zijn voorzien van de nieuwste technieken en didactische inzichten. Zo is de nieuwe locatie voorzien van de modernste uitlijnbank, meerdere kalibratiesets en een pool van moderne trainingsvoertuigen. “We leiden onze deelnemers op voor wat er op hen afkomt, niet voor wat ze al kennen,” aldus Rutger Huijsman, manager Schadeherstel Innovam. “We willen een zo waarheidsgetrouwe situatie creëren voor onze deelnemers.”

Omdat Innovam schadeherstel net zo belangrijk vindt als reparatie en onderhoud heeft ze daar een nieuwe locatie voor ingericht. Op loopafstand van haar hoofdlocatie in Nieuwegein. Deze locatie beschikt over de modernste No-Touch uitlijnbank waarmee je geheel zonder wielklemmen alle wielstanden die voor schadeherstel belangrijk zijn kunt meten.

“We willen je wel eerst uitleggen hoe uitlijnen werkt op de “oude” manier met meetkoppen zodat je straks niet alleen een rapport kunt lezen, maar je ook echt begrijpt hoe het tot stand is gekomen,” vertelt Huijsman. Ook zijn er meerdere kalibratiesets aanwezig. “Niet in elke werkplaats wordt er met hetzelfde merk gewerkt,” licht hij toe. “En we willen graag een zo waarheidsgetrouwe situatie creëren voor onze deelnemers.”

Opleiding in blended learning vorm

Niet alleen de locatie en materialen voldoen aan de modernste eisen. Ook de inhoud en de manier waarop de opleidingen gegeven worden is geheel van deze tijd. Alle opleidingen vinden plaats in een blended learning-vorm. Theorie wordt daarbij via e-learning, online training of webinar aangeboden en aangevuld met praktijktrainingen en opdrachten op de nieuwe locatie. Daarmee wordt het leereffect geoptimaliseerd en verletkosten voor de werkgever beperkt. Een win-win situatie.

Innovam helpt professionals in de mobiliteitsbranche om het beste uit zichzelf en het bedrijf te halen. Met ruim 70 jaar ervaring, ruim 200 medewerkers en vier locaties heeft het opleidings- en kennisinstituut van de Nederlandse automotive sector daarvoor alles in huis. In nauwe samenwerking met klanten en partners zorgt Innovam voor een zo groot mogelijk leereffect en hoog rendement als het gaat om opleiden, leren, ontwikkelen en valideren. Met de inzet van e-learning, trainingapps, augmented- en virtual reality neemt Innovam alvast een voorschot op de digitale toekomst.

Lees ook:
Innovam: ‘Mensen blijven uitdagen en zorgen dat ze nieuwsgierig blijven
Innovam: ‘Investeren in kennis over EV’s is must om te overleven’