Nieuw in de automotivesector? De Inburgeringscursus maakt je branche-expert!

In een dag klaargestoomd worden voor je nieuwe baan in de automotivesector. Dat is het idee achter de Inburgeringscursus van Automotive Insiders, sinds begin dit jaar onderdeel van de uitgever van Automobiel Management. Tot het lespakket behoren onder meer modules over fleet- en leasemarkt, de retail en de aftermarket en bijvoorbeeld de schadeherstelsector. De eerste editie dit jaar staat gepland voor 15 maart in Rotterdam.

De Inburgeringscursus is opgebouwd uit verschillende modules. Elke daarvan is uitgebreid onderbouwd met actueel cijfermateriaal, dat overzichtelijk in grafieken is weergegeven zodat de trends in één oogopslag zichtbaar zijn. Na afloop ontvangt de deelnemer een certificaat en een cursusmap met daarin een uitgebreide begrippenlijst en vele tientallen afbeeldingen van de belangrijkste sheets.

Dagvullende cursus

Cursusleider is Ric van Vugt, een bekende naam in de wereld van cursussen, events en onderzoeken in de automotive. De eerstvolgende cursus staat op de agenda voor 15 maart in gebouw de Delftse Poort in Rotterdam, pal naast het Centraal Station.

De dagvullende Inburgeringscursus begint met een algemene schets van de autobranche in met name Europa. Hierin is speciale aandacht voor de internationale vraagstukken als milieu, data en privacy. Met welke ontwikkelingen wordt de sector geconfronteerd en hoe groot is de kans op disruptie en welke factoren zouden daarbij een rol kunnen spelen?

Cijfers en voorbeelden

Vervolgens staan we stil bij de retailactiviteiten in de branche. Welke typen auto-importeurs zijn er, wat is de rol van de dealers, onafhankelijke garagebedrijven en de autohandel? Ook hier is alles onderbouwd met cijfers en voorbeelden. Hoe verhouden zich de onderlinge krachtenvelden en wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen?

Dan is het tijd voor een bespreking van de lease- en fleetmarkt. Wat is de rol van de lease- en verhuurmaatschappijen in de mobiliteitsvoorziening en wie zijn de belangrijkste spelers? Hoe groot is deze markt, vanwaar de opkomst van private lease en wat betekent dat voor alle stakeholders? Uiteraard staan we stil bij de trend naar Mobility as a Service en wat dat betekent voor het businessmodel.

Belangrijkste onderdeel

De aftermarket is een belangrijk onderdeel van de cursus. Voor de één onontbeerlijk om te overleven (fabrikant, dealer, universeel en toeleverancier) en voor de ander een kostenpost (lease- en verzekeringsmaatschappijen). Schaalvergroting, voorwaartse integratie, het komt allemaal aan bod. Ook staan we stil bij werkplaats- en garageconcepten. Wie leveren de onderdelen en hoe groot is de markt? Ook hier is alles gelardeerd met veel cijfermateriaal.

Bij de schadeherstel- en demontagesector bespreken we de particuliere en zakelijke markt, de positie en de rol van de schadeherstelketens, de technologische ontwikkelingen en de impact daarvan op (het volume) van de schadesector. Cosmetisch, regulier en complexschadeherstel, merkerkenning en het milieu, het wordt allemaal behandeld. Ook is er aandacht voor de bandenmarkt, zowel voor de zakelijke als privé berijder. Wat is de rol van de bandenlabels en wie zijn de belangrijkste partijen in deze markt?

Aanmelden

Ook is er aandacht voor de bandenmarkt, zowel voor de zakelijke als privé berijder. Wat is de rol van de bandenlabels en wie zijn de belangrijkste partijen in deze markt?

Deelname aan de cursus kost 945 euro exclusief btw. De prijs is inclusief het cursusmateriaal, het certificaat, de lunch en overige catering gedurende de gehele dag. Aanmelden kan hier.

Reageren
500 tekens over
Nieuw in de automotivesector? De Inburgeringscursus maakt je branche-expert! - Automobielmanagement.nl

Nieuw in de automotivesector? De Inburgeringscursus maakt je branche-expert!

In een dag klaargestoomd worden voor je nieuwe baan in de automotivesector. Dat is het idee achter de Inburgeringscursus van Automotive Insiders, sinds begin dit jaar onderdeel van de uitgever van Automobiel Management. Tot het lespakket behoren onder meer modules over fleet- en leasemarkt, de retail en de aftermarket en bijvoorbeeld de schadeherstelsector. De eerste editie dit jaar staat gepland voor 15 maart in Rotterdam.

De Inburgeringscursus is opgebouwd uit verschillende modules. Elke daarvan is uitgebreid onderbouwd met actueel cijfermateriaal, dat overzichtelijk in grafieken is weergegeven zodat de trends in één oogopslag zichtbaar zijn. Na afloop ontvangt de deelnemer een certificaat en een cursusmap met daarin een uitgebreide begrippenlijst en vele tientallen afbeeldingen van de belangrijkste sheets.

Dagvullende cursus

Cursusleider is Ric van Vugt, een bekende naam in de wereld van cursussen, events en onderzoeken in de automotive. De eerstvolgende cursus staat op de agenda voor 15 maart in gebouw de Delftse Poort in Rotterdam, pal naast het Centraal Station.

De dagvullende Inburgeringscursus begint met een algemene schets van de autobranche in met name Europa. Hierin is speciale aandacht voor de internationale vraagstukken als milieu, data en privacy. Met welke ontwikkelingen wordt de sector geconfronteerd en hoe groot is de kans op disruptie en welke factoren zouden daarbij een rol kunnen spelen?

Cijfers en voorbeelden

Vervolgens staan we stil bij de retailactiviteiten in de branche. Welke typen auto-importeurs zijn er, wat is de rol van de dealers, onafhankelijke garagebedrijven en de autohandel? Ook hier is alles onderbouwd met cijfers en voorbeelden. Hoe verhouden zich de onderlinge krachtenvelden en wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen?

Dan is het tijd voor een bespreking van de lease- en fleetmarkt. Wat is de rol van de lease- en verhuurmaatschappijen in de mobiliteitsvoorziening en wie zijn de belangrijkste spelers? Hoe groot is deze markt, vanwaar de opkomst van private lease en wat betekent dat voor alle stakeholders? Uiteraard staan we stil bij de trend naar Mobility as a Service en wat dat betekent voor het businessmodel.

Belangrijkste onderdeel

De aftermarket is een belangrijk onderdeel van de cursus. Voor de één onontbeerlijk om te overleven (fabrikant, dealer, universeel en toeleverancier) en voor de ander een kostenpost (lease- en verzekeringsmaatschappijen). Schaalvergroting, voorwaartse integratie, het komt allemaal aan bod. Ook staan we stil bij werkplaats- en garageconcepten. Wie leveren de onderdelen en hoe groot is de markt? Ook hier is alles gelardeerd met veel cijfermateriaal.

Bij de schadeherstel- en demontagesector bespreken we de particuliere en zakelijke markt, de positie en de rol van de schadeherstelketens, de technologische ontwikkelingen en de impact daarvan op (het volume) van de schadesector. Cosmetisch, regulier en complexschadeherstel, merkerkenning en het milieu, het wordt allemaal behandeld. Ook is er aandacht voor de bandenmarkt, zowel voor de zakelijke als privé berijder. Wat is de rol van de bandenlabels en wie zijn de belangrijkste partijen in deze markt?

Aanmelden

Ook is er aandacht voor de bandenmarkt, zowel voor de zakelijke als privé berijder. Wat is de rol van de bandenlabels en wie zijn de belangrijkste partijen in deze markt?

Deelname aan de cursus kost 945 euro exclusief btw. De prijs is inclusief het cursusmateriaal, het certificaat, de lunch en overige catering gedurende de gehele dag. Aanmelden kan hier.

Reageren
500 tekens over