Innovam: van de nood een deugd, online leren groot succes

brand story

In deze coronatijd is op locatie trainen niet langer vanzelfsprekend. Opleidingsinstituut Innovam schakelde snel en ontwikkelde digitale video-oplossingen en apps om de voordelen van digitaal trainen maximaal te benutten. En dat is niet onopgemerkt gebleven bij de cursisten, die ook de voordelen ervan inzien.

Innovam biedt al langer een online trainingsmogelijkheid aan, maar door de lockdownmaatregelen nam dat logischerwijs een hoge vlucht. De online trainingsoplossingen die Innovam al in huis had, kwamen toen mooi van pas. “Ook nu het fysieke aspect grotendeels is weggevallen, kunnen we onze klanten nog steeds voorzien van de gewenste opleidingen”, aldus Leo Fransen, directeur bij Innovam. “Uiteraard heeft een deel van onze trainingen een praktische inhoud. Online leren biedt echter als groot voordeel de combinatie van flexibiliteit, interactie en maatwerk. En daar zijn we goed in. Zo ontwikkelen we naast instructievideo’s en e-learningmodules onder andere ook trainingapps voor smartphones en tablets.”

Assisterende rol

Nu de autowereld in de komende jaren ingrijpend zal veranderen door autonoom rijden, connectiviteit, elektrificatie en smart mobility, zullen mensen die in de branche werkzaam zijn moeten meebuigen. Met behulp van meer dan 70 jaar ervaring kan Innovam daar een belangrijke assisterende rol bij spelen. “Wij ondersteunen bedrijven en vakmensen over de hele wereld bij een leven lang leren, ontwikkelen, groeien en meebewegen met veranderingen”, aldus Fransen. “Met onze blended learning-aanpak, beproefde didactiek en praktische trainingsmethoden creëren we een maximaal leereffect voor onze klanten.”

Fysiek en online

Blended learning, oftewel de combinatie van fysiek en online trainen, is een trend die daarbij niet meer is weg te denken. “Naar aanleiding van Covid-19 is bij veel merken digitaal trainen relevanter geworden”, aldus Frank Zaal, Team Captain Large Accounts bij Innovam. “Vanuit onze ervaring met blended learning konden wij deze transitie in goede banen leiden. Maar digitaal trainen is geen doel op zich. Soms is een face-to-face training beter, in andere situaties is digitaal trainen de beste oplossing.” Leo Fransen onderstreept dat. “Hoe efficiënt digitale trainingen ook zijn, de fysieke trainingen zullen nooit verdwijnen. Neem een EV-training. Die sluiten we af met een praktijkles zodat cursisten zelf kunnen ervaren hoe het is om een auto spanningsvrij te maken. Sommige dingen moet je nu eenmaal in de praktijk doen.”

Digitale chatrooms

Digitale video-oplossingen kunnen ervoor zorgen dat online trainingen net een tandje persoonlijker worden. Innovam beschikt inmiddels over studio’s voor kleine en grote evenementen. Bovendien wordt met digitale chatrooms ingespeeld op wat toch een nadeel is van online trainen: het uitwisselen van ervaringen door de cursisten onderling. Fransen: “We hebben trainers opgeleid om als digitale moderator te fungeren en als aanspreekpunt voor cursisten te dienen.” Zo is ook bij online trainen de persoonlijke begeleiding gewaarborgd.

Ook adverteren in AM? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg

Reageren
500 tekens over
Innovam: van de nood een deugd, online leren groot succes - Automobielmanagement.nl

Innovam: van de nood een deugd, online leren groot succes

brand story

In deze coronatijd is op locatie trainen niet langer vanzelfsprekend. Opleidingsinstituut Innovam schakelde snel en ontwikkelde digitale video-oplossingen en apps om de voordelen van digitaal trainen maximaal te benutten. En dat is niet onopgemerkt gebleven bij de cursisten, die ook de voordelen ervan inzien.

Innovam biedt al langer een online trainingsmogelijkheid aan, maar door de lockdownmaatregelen nam dat logischerwijs een hoge vlucht. De online trainingsoplossingen die Innovam al in huis had, kwamen toen mooi van pas. “Ook nu het fysieke aspect grotendeels is weggevallen, kunnen we onze klanten nog steeds voorzien van de gewenste opleidingen”, aldus Leo Fransen, directeur bij Innovam. “Uiteraard heeft een deel van onze trainingen een praktische inhoud. Online leren biedt echter als groot voordeel de combinatie van flexibiliteit, interactie en maatwerk. En daar zijn we goed in. Zo ontwikkelen we naast instructievideo’s en e-learningmodules onder andere ook trainingapps voor smartphones en tablets.”

Assisterende rol

Nu de autowereld in de komende jaren ingrijpend zal veranderen door autonoom rijden, connectiviteit, elektrificatie en smart mobility, zullen mensen die in de branche werkzaam zijn moeten meebuigen. Met behulp van meer dan 70 jaar ervaring kan Innovam daar een belangrijke assisterende rol bij spelen. “Wij ondersteunen bedrijven en vakmensen over de hele wereld bij een leven lang leren, ontwikkelen, groeien en meebewegen met veranderingen”, aldus Fransen. “Met onze blended learning-aanpak, beproefde didactiek en praktische trainingsmethoden creëren we een maximaal leereffect voor onze klanten.”

Fysiek en online

Blended learning, oftewel de combinatie van fysiek en online trainen, is een trend die daarbij niet meer is weg te denken. “Naar aanleiding van Covid-19 is bij veel merken digitaal trainen relevanter geworden”, aldus Frank Zaal, Team Captain Large Accounts bij Innovam. “Vanuit onze ervaring met blended learning konden wij deze transitie in goede banen leiden. Maar digitaal trainen is geen doel op zich. Soms is een face-to-face training beter, in andere situaties is digitaal trainen de beste oplossing.” Leo Fransen onderstreept dat. “Hoe efficiënt digitale trainingen ook zijn, de fysieke trainingen zullen nooit verdwijnen. Neem een EV-training. Die sluiten we af met een praktijkles zodat cursisten zelf kunnen ervaren hoe het is om een auto spanningsvrij te maken. Sommige dingen moet je nu eenmaal in de praktijk doen.”

Digitale chatrooms

Digitale video-oplossingen kunnen ervoor zorgen dat online trainingen net een tandje persoonlijker worden. Innovam beschikt inmiddels over studio’s voor kleine en grote evenementen. Bovendien wordt met digitale chatrooms ingespeeld op wat toch een nadeel is van online trainen: het uitwisselen van ervaringen door de cursisten onderling. Fransen: “We hebben trainers opgeleid om als digitale moderator te fungeren en als aanspreekpunt voor cursisten te dienen.” Zo is ook bij online trainen de persoonlijke begeleiding gewaarborgd.

Ook adverteren in AM? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg