Petter Solberg, (Askim, 18 november 1974) is een Noors rallyrijder, die momenteel actief is onder eigen preparatie met een Citroën C4 WRC in het Wereldkampioenschap Rally. Solberg was daarvoor lange tijd actief voor de fabrieksinschrijving van Subaru, met wie hij in het seizoen 2003 wereldkampioen werd in het rijderskampioenschap; de eerste rallyrijder uit Noorwegen die dit heeft volbracht.

Solberg, wegens zijn uiterlijk vertoon en karakter soms genoemd als "Mister Hollywood", is de jongere broer van rallyrijder Henning Solberg, die hedendaags ook deelneemt aan het WK-Rally in een Ford Focus RS WRC. Solberg is woonachtig in Monaco, samen met zijn Zweedse vrouw Pernilla Walfridsson en zoon Oliver. Pernilla is de dochter van Per-Inge Walfridsson, de voormalig Europees rallycross kampioen uit 1980. Beide zijn ook actief geweest als rallyrijder, waaronder met enkele deelnames in WK-rally’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding