Hij was voorheen professioneel skateboarder en is ook mede-oprichter van DC Shoes. Hij komt sinds maart 2010 uit in het WRC, het Wereldkampioenschap Rally, met een Ford Fiesta.
Dit Gymkhana-filmpje op Youtube haalde deze week de Top 10 van meest bekeken YouTube-video’s van 2010 wereldwijd. Het gaat om Ken Block’s Gymkhana THREE, Part 2; Ultimate Playground, opgenomen onder Parijs.

Block laat de adrenaline door zijn lijf en dat van u als kijker gieren terwijl hij halsbrekende/wielophangingbrekende toeren uithaalt op steile wanden van soms 51 graden Die draaicirkeltests aan het einde kosten hem echt zijn banden: hij eindigt op lichtmetaal.

Block’s capriolen op afgesloten terreinen, in kleine ruimtes en krappe bochten zijn berucht. Hij nam Top Gear-presentator James May al eens mee voor een trainingsrondje.

Block begon zijn rallycarrière in 2005, met een Subaru Impreza WRX STi. Dat seizoen eindigde hij als 4de in het eindklassement van het Amerikaans rallykampioenschap, en werd daarmee "rookie of the year"

In 2010 komt Block uit voor het Monster World Rally Team, met een Ford Focus RS WRC. In de game Colin McRae DIRT 2 is hij de nieuwe hoofdpersoon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding