Uit een eerdere test die de ANWB publiceerde, werd al duidelijk dat de Mitsubishi i-MiEV geen gevaarlijk vervoermiddel is. De vier sterren die de auto nu scoort in de officiële EuroNCAP test bevestigt die uitslag. De botsproef met elektrische auto’s is identiek aan die van conventioneel aangedreven modellen. Wel wordt er extra gelet op de veiligheid van het elektrische systeem tijdens een crash. De aandacht van de laboranten richtte zich hierbij vooral op de staat van de accu’s en de techniek die de energietoevoer naar de accu’s moet stopzetten bij een aanrijding. De i-MiEV (en dus ook de C-Zero en de iOn) weerde zich in dit opzicht kranig.

EuroNCAP is blij met de resultaten: "We waarderen de inspanningen van Mitsubishi om te laten zien dat elektrische auto’s net zo veilig als conventioneel aangedreven modellen kunnen zijn. Het is niet ondenkbeeldig dat een elektrische auto in de toekomst zelfs 5 EuroNCAP sterren haalt".