In Nederland start de campagne op 14 maart. De filmversies van de nieuwe multichannel-merkcampagne zijn vanaf 10 maart op twee sites te bekijken. Opmerkelijk: een Nederlander is verantwoordelijk voor de nieuwe campagne.

Dat is Eddy Greenwood, Executive Creative Director voor Mazda bij JWT in Düsseldorf. Greenwood was ook één van de drijvende krachten achter Mazda’s veel bekroonde Amazing Mazda-campagne in Nederland, uit begin jaren negentig. De zes springende dwergen voor de ‘kleinste zescilinder ter wereld’, het bejaarde stel in een MX5, u herinnert zich die vast nog. "We hebben erg hard gewerkt om de waarheid achter Mazda boven water te krijgen: de mensen, hun verhalen, motieven en ambities. Soms erg emotioneel, soms prachtig intiem. Het zijn de verhalen die deze campagne maken", aldus Eddy Greenwood over de nieuwe merkcampagne van Mazda. Men wil met de campagne laten zien hoe het kan dat een relatief kleine autoproducent invloed kan hebben op de auto-industrie.

In een van de video’s op de website vertelt Masahiro Moro, Executive Officer voor Global Sales en Marketing, over hoe het aangaan van de uitdaging van het herbouwen van de stad Hiroshima in 1945 een grote stempel heeft gedrukt op de inwoners, en hoe dat een belangrijk onderdeel is geworden van de ziel van Mazda. Ook legt Takao uit hoe het kan dat Mazda tien jaar aan een roadster werkte, terwijl niemand die meer maakte. Bekijk hieronder het betreffende filmpje

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding