Volkswagen kondigt de snelste Polo ooit aan: de R WRC. Met zijn 220 pk sterke 2,0 liter TSI motor moet hij de Mini Cooper S JCW slapeloze nachten gaan bezorgen. Tot nu toe neemt de GTI de sportieve honneurs in het Polo gamma waar. Op papier een leuke auto met zijn 180 pk motor en 7-traps DSG transmissie, maar in de ogen van experts een wat teleurstellende auto: het is het allemaal ‘net niet’, waardoor de Polo GTI uiteindelijk meer show dan go is.

De R WRC uitvoering is weliswaar nóg spectaculairder om te zien, maar bewijst met zijn specificaties dat dit geen kat is om zonder handschoenen aan te pakken. Met zijn 220 pk en 350 Nm laat hij al zijn concurrenten achter zich. Sprinten naar 100 km/u doet deze 1.300 kilo zware Polo in 6,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 243 km/u. En ook niet onbelangrijk voor liefhebbers van hete hatchbacks in hun puurste vorm: de Polo R WRC is voorzien van een handgeschakelde 6-bak. De aandrijving vindt plaats op de voorwielen, dus van ‘4Motion’ is geen sprake.

De Polo R WRC kan het best worden herkend aan de achterspoiler. Verder is het model voorzien van nieuw bumperwerk met aan de voorzijde lekker grote luchtinlaten, een dubbele uitlaat in de diffusor achter en speciale 18-inch velgen. De koplampen zijn van het ‘Bi Xenon’ type. De blauw/grijze striping is geheel in de huisstijl van Volkswagen Motorsport uitgevoerd en de WRC print geeft duidelijk aan dat deze Polo sterke banden met de rallysport onderhoudt. Het gemiddeld verbruik (7,5 liter per 100 kilometer) maakt de nieuweling overigens prima geschikt voor dagelijks gebruik.

Verder is de Polo R WRC voorzien van een sportonderstel (dat overhellen in de bocht moet reduceren) en blauw gelakte remklauwen. De sportstoelen in WRC design zijn met Alcantara bekleed en verder is een navigatiesysteem plus een multifunctioneel sportstuur aan boord.

Wie de Polo R WRC op de oprit wil hebben, moet nog wel even geduld hebben, maar ook snel zijn. De verkoop start pas in september 2013, maar de oplage is wel beperkt tot 2.500 exemplaren. In Nederland zal het prijskaartje niet mals zijn: omgerekend 35.000 euro. Voor een B-segment hatchback veel geld. Maar niet zoveel als de Mini in Cooper S JCW uitvoering moet opbrengen.