Door de komst van internet en HD-televisie is dat tegenwoordig wel even anders. Je moet van goede huize komen om een product onder de aandacht te brengen, dus autofabrikanten moeten aan de slag, en wel met spectaculaire producties die in het wild ‘geschoten’ zijn.

En als je dan een sportautoproducent bent zoals Porsche, dan creëer je helemaal een verwachting die torenhoog ligt. Om de nieuwe 911 Carrera 4 te filmen had men slechts 6 dagen de tijd, en daarin kwamen alle 4 seizoenen aan bod. Daar had men dus wat improvisatietalent voor nodig, zoals in bijgevoegde video te zien is. Aan het budget zat blijkbaar geen limiet, want men simuleerde bijvoorbeeld een herfst door bijna 5 miljoen bladeren te verstrooien en een winter met behulp van grote hoeveelheden kunstsneeuw (38.000 cubic feet). Tussendoor was er nog ruimte voor een mistsimulatie, en een kunstmatig verlopende regenbui.

De commercial werd geschoten op maar liefst 7 locaties, met behulp van 2 helicopters en 1 geavanceerde camerawagen. Porsche spaarde dus kosten nog moeite om aan te tonen dat je met de nieuwe 911 Carrera 4 in álle weersomstandigheden de juiste auto onder de kont hebt. Bekijk het filmpje en oordeel zelf of Porsche in die opzet geslaagd is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding