Dat is, flauw maar waar, een kwestie van smaak. Los daarvan kan je constateren dat de nieuwe Quattroporte onverminderd een echte Maserati is om te zien en dat verdient een compliment. Kijk bijvoorbeeld maar naar de grille, de 3 luchtsleuven aan de zijkant en de driehoekige C-stijl. Bovendien is het een aangenaam, plezierig ogend alternatief voor het repertoire van de Duitsers in het topsegment. Jaguar biedt in de vorm van de XJ weliswaar ook een alternatief, maar die oogt misschien net iets te vulgair. Dat kan de nieuwe Quattroporte niet worden verweten. De Italiaan weet fabelachtig goed te balanceren op de dunne scheidslijn tussen distinctie en dynamiek. Maar toch. Meer dan zijn voorganger ademt de nieuwe editie uit dat de achterpassagiers het voor het zeggen hebben bij deze Maserati. Dat is verkooptechnisch misschien wel slim, maar een dergelijke vorm van conformisme is ook een beetje jammer.

Dat de sedan groter oogt dan zijn voorganger, is geen optisch bedrog. De carrosserielengte nam namelijk met 2 centimeter toe en in de breedte groeide de Quattroporte met 6 centimeter. De wielbasis is zelfs 10 centimeter groter dan voorheen: voortaan bedraagt de as afstand 3,16 meter. Daar profiteren niet alleen de achterpassagiers van, ook de bagageruimte groeide flink: er kan nu voor 560 liter aan koffers worden ingeladen, 110 liter meer dan voorheen. Desondanks heeft Maserati een flinke gewichtsreductie weten te realiseren, waardoor de nieuwe Quattroporte tot 150 kilo lichter is. Dit lagere gewicht en de nieuwe motorisering moet voor een flink lager verbruik zorgen. Maserati heeft in de afgelopen maanden een verbruiksreductie van maar liefst 30 procent beloofd.

De nieuwe Quattroporte is het eerste ontwerp van een heel nieuwe generaties Maserati modellen die het merk naar een veel hoger verkoopplan moet tillen. In 2014 willen de Italianen per jaar wereldwijd 50.000 auto’s verkopen. De verwachting is dat de Quattroporte daarvan een fors deel voor zijn rekening neemt, minimaal 10.000 exemplaren. Daarvan zal bijna de helft (48 procent) een Amerikaanse koper vinden. Om deze reden gaat Maserati haar sportsedan ook in de VS bouwen, in een Chrysler fabriek. "Maar de oorsprong zal stevig in Modena verankerd zijn, daar waar onze roots liggen’, zo stelt merkchef Harald Wester gerust. De Europese markt zal als vanouds vanuit het Italië worden verzorgd. "De verkoop verwachtingen zijn dermate hoog dat de huidige capaciteit van de fabriek in hartje Modena ontoereikend is. Het productieplafond ligt op 10.000 stuks, maar we blijven vanuit deze locatie ook de GranTurismo en GranCabrio leveren", zo geeft Wester aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding