Peugeot creëert design vleugelpiano

De Franse autofabrikant Peugeot heeft z’n meesterwerk gecreëerd, met zijn eerste vleugelpiano. Het instrument kreeg de naam Peugeot Design Lab Pleyel omdat het een samenwerking is met de Franse pianofabrikant Pleyel.

Peugeot heeft er een team van designers, ingenieurs en technici op gezet, en daarnaast maanden van research en testen geïnvesteerd om de hoge geluidskwaliteit van Pleyel te waarborgen. Een van de bijzonderheden is dat de toetsen van de vleugel gelijk liggen aan de bovenkant van het instrument waardoor het publiek altijd de handen van de pianist kan zien. Peugeot zegt dat het een aantal unieke innovaties voor piano’s heeft laten patenteren. De vleugel is aan het publiek onthuld met een optreden van Hella Henderson, een 17-jarig sterretje uit X Factor. Bekijk in het filmpje hoe de piano binnen Peugeot tot stand komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot creëert design vleugelpiano - Automobielmanagement.nl

Peugeot creëert design vleugelpiano

De Franse autofabrikant Peugeot heeft z’n meesterwerk gecreëerd, met zijn eerste vleugelpiano. Het instrument kreeg de naam Peugeot Design Lab Pleyel omdat het een samenwerking is met de Franse pianofabrikant Pleyel.

Peugeot heeft er een team van designers, ingenieurs en technici op gezet, en daarnaast maanden van research en testen geïnvesteerd om de hoge geluidskwaliteit van Pleyel te waarborgen. Een van de bijzonderheden is dat de toetsen van de vleugel gelijk liggen aan de bovenkant van het instrument waardoor het publiek altijd de handen van de pianist kan zien. Peugeot zegt dat het een aantal unieke innovaties voor piano’s heeft laten patenteren. De vleugel is aan het publiek onthuld met een optreden van Hella Henderson, een 17-jarig sterretje uit X Factor. Bekijk in het filmpje hoe de piano binnen Peugeot tot stand komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding