Mini aapt snowboarders na met spectaculaire sprong

Na eerdere pogingen van andere coureurs, zijn Fransman Guerlain Chicherit en het Mini-team erin geslaagd om als eerste ter wereld een achterwaartse salto te maken met een auto.

Chicherit gebruikt een helling die was gebouwd volgens hetzelfde patroon als de zogenaamde ‘quarter pipe’  in een freestyle parcours voor snowboarders. Met de ideale aanloophoek hoefde Chicherit alleen het gaspedaal in te drukken om genoeg snelheid te maken voor de sprong en de Mini weer op zijn vier wielen te laten landen in de sneeuw.

De 34-jarige Fransman is vier maal wereldkampioen freestyle skiën en heeft ook twee maal het Franse rallykampioenschap gewonnen. Bovendien reed hij de MINI ALL4 Racing voor de X-Raid-ploeg die de Dakar Rally in januari winnend afsloot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mini aapt snowboarders na met spectaculaire sprong - Automobielmanagement.nl

Mini aapt snowboarders na met spectaculaire sprong

Na eerdere pogingen van andere coureurs, zijn Fransman Guerlain Chicherit en het Mini-team erin geslaagd om als eerste ter wereld een achterwaartse salto te maken met een auto.

Chicherit gebruikt een helling die was gebouwd volgens hetzelfde patroon als de zogenaamde ‘quarter pipe’  in een freestyle parcours voor snowboarders. Met de ideale aanloophoek hoefde Chicherit alleen het gaspedaal in te drukken om genoeg snelheid te maken voor de sprong en de Mini weer op zijn vier wielen te laten landen in de sneeuw.

De 34-jarige Fransman is vier maal wereldkampioen freestyle skiën en heeft ook twee maal het Franse rallykampioenschap gewonnen. Bovendien reed hij de MINI ALL4 Racing voor de X-Raid-ploeg die de Dakar Rally in januari winnend afsloot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding