In de jaren negentig van de vorige eeuw werd dit namelijk ook al geprobeerd met een op de BiTurbo gebaseerde sedan. Toen ging het echter om een halfslachtige poging zonder de diepe zakken van het Fiat concern en zonder dat er sprake was van een perfectie eisende topman, Sergio Marchionne.

Marchionne mag dan Lancia uit zijn handen hebben laten vallen en de modelvernieuwing bij zowel Alfa Romeo als Fiat hebben vertraagd, we krijgen er wel wat voor terug: een ongekend ambitieus Maserati. Dat wil zijn verkopen over 2 jaar met de factor 7 verhoogd hebben. En het is niet zozeer de onlangs vernieuwde Quattroporte die daarvoor moet zorgen, maar de Ghibli. Bekijk het reclamefilmpje van die Ghibli dat werd geschoten in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding