Pirelli maakt come-back in rallykampioenschap

Pirelli wordt met ingang van 2014 één van de bandenleveranciers voor de deelnemende auto’s in de World Rally Championship. Dit heeft de FIA bekend gemaakt.

Officieel leverancier

Daarmee wordt Pirelli één van de vier officiële leveranciers voor het kampioenschap, naast de reeds bestaande leveranciers Michelin, Dmack en Hankook. FIA rally-direkteur Jarmo Mahonen zegt blij te zijn met de concurrentie tussen de vier bandenleveranciers. "Deze leveranciers zullen samen een platform bieden voor open concurrentie en daarmee zorgen voor keuze en variëteit voor de wedstrijden."

Rally van Monte Carlo

Pirelli zal zijn comeback in de WRC maken tijdens de openingswedstrijd van de WRC in 2014, de Rally van Monte Carlo tussen 14 en 19 januari. Pirelli was al leverancier voor de WRC tot 2010. In dat jaar heeft de bandenleverancier gekozen voor de Formule Eén. Daarnaast vergeet Pirelli de klassieke rallysport niet; halverwege 2012 werd de P7 Corsa Classic band geïntroduceerd. Speciaal voor deze gelegenheid werd een mooie selectie van historische rally-auto’s geregeld, samen met 2 ‘historische’ coureurs, te weten Markku Alen en Juha Kankkunen. Bekijk het prachtige filmpje wat hiervan gemaakt is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Pirelli maakt come-back in rallykampioenschap - Automobielmanagement.nl

Pirelli maakt come-back in rallykampioenschap

Pirelli wordt met ingang van 2014 één van de bandenleveranciers voor de deelnemende auto’s in de World Rally Championship. Dit heeft de FIA bekend gemaakt.

Officieel leverancier

Daarmee wordt Pirelli één van de vier officiële leveranciers voor het kampioenschap, naast de reeds bestaande leveranciers Michelin, Dmack en Hankook. FIA rally-direkteur Jarmo Mahonen zegt blij te zijn met de concurrentie tussen de vier bandenleveranciers. "Deze leveranciers zullen samen een platform bieden voor open concurrentie en daarmee zorgen voor keuze en variëteit voor de wedstrijden."

Rally van Monte Carlo

Pirelli zal zijn comeback in de WRC maken tijdens de openingswedstrijd van de WRC in 2014, de Rally van Monte Carlo tussen 14 en 19 januari. Pirelli was al leverancier voor de WRC tot 2010. In dat jaar heeft de bandenleverancier gekozen voor de Formule Eén. Daarnaast vergeet Pirelli de klassieke rallysport niet; halverwege 2012 werd de P7 Corsa Classic band geïntroduceerd. Speciaal voor deze gelegenheid werd een mooie selectie van historische rally-auto’s geregeld, samen met 2 ‘historische’ coureurs, te weten Markku Alen en Juha Kankkunen. Bekijk het prachtige filmpje wat hiervan gemaakt is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding