Hoe snel is de elektrische Drayson B12

De Drayson B12 is een van de meest besproken elektrische raceauto’s van dit moment.

Deze EV, gebaseerd op een Lola LMP1 Le Mans-auto, verbrak het FIA World Electric Land Speed Record voor auto’s onder de 1.000 kilo. Op een militair vliegveld in het Engelse Yorkshire werd een topsnelheid van maar liefst 328,6 km/u bereikt.

In deze video vertelt Lord Drayson, Managing Partner bij Drayson Racing Technologies en tevens voormalig Britse minister van Wetenschap en Innovatie over de bijzondere techniek van de Drayson B12, waarna de bekende autojournalist Chris Harris met de auto gaat rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hoe snel is de elektrische Drayson B12 - Automobielmanagement.nl

Hoe snel is de elektrische Drayson B12

De Drayson B12 is een van de meest besproken elektrische raceauto’s van dit moment.

Deze EV, gebaseerd op een Lola LMP1 Le Mans-auto, verbrak het FIA World Electric Land Speed Record voor auto’s onder de 1.000 kilo. Op een militair vliegveld in het Engelse Yorkshire werd een topsnelheid van maar liefst 328,6 km/u bereikt.

In deze video vertelt Lord Drayson, Managing Partner bij Drayson Racing Technologies en tevens voormalig Britse minister van Wetenschap en Innovatie over de bijzondere techniek van de Drayson B12, waarna de bekende autojournalist Chris Harris met de auto gaat rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding