BMW bouwt i3

Het is zover: de lopende band van de BMW i3-fabriek in Leipzig draait op volle toeren. De serieproductie van elektrische auto’s door het Duitse premiummerk is definitief begonnen.

Alles aan de i3 is ontworpen om het brandstofverbruik en de uitstoot in stedelijke gebieden terug te dringen. Zo werden er in de selectie van materialen en het productieproces hoge standaards toegelegd op duurzaamheid en een efficiënt gebruik van hulpbronnen. Er wordt 50% minder energie en 70% minder water gebruikt, en de elektriciteit die nodig is voor de productie van de BMW i modellen komen CO2-vrij uit windturbines bij de fabriek. De besparing op energie en water is voornamelijk te danken aan de eliminatie van het traditionele verfproces voor stalen en aluminium carrosserieën.

Dit is de eerste keer dat met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) wordt gebruikt voor een in massa geproduceerde auto. De carrosserie van de BMW i3 bestaat volledig uit dit lichtgewicht en slijtvaste materiaal, zodat het extra gewicht dat de batterijen met zich meebrengen voor het elektrische aandrijfsysteem wordt gecompenseerd. Door het productieproces van CFRP te industrialiseren heeft de BMW Group het gebruik van dit materiaal voor auto’s economisch rendabel gemaakt.

Alleen al in de Leipzig fabriek is 400 miljoen euro geïnvesteerd voor nieuwe ruimtes en machines voor de productie van de BMW i modellen. Ook worden er belangrijke onderdelen gebouwd voor de andere BMW fabrieken en faciliteiten in het Amerikaanse Moses Lake en het Duitse Wackersdorf, Landshut en Dingolfing. In totaal is er ongeveer 600 miljoen euro gestoken in het BMW i productienetwerk, dat meer dan 1.500 banen creëerde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW bouwt i3 - Automobielmanagement.nl

BMW bouwt i3

Het is zover: de lopende band van de BMW i3-fabriek in Leipzig draait op volle toeren. De serieproductie van elektrische auto’s door het Duitse premiummerk is definitief begonnen.

Alles aan de i3 is ontworpen om het brandstofverbruik en de uitstoot in stedelijke gebieden terug te dringen. Zo werden er in de selectie van materialen en het productieproces hoge standaards toegelegd op duurzaamheid en een efficiënt gebruik van hulpbronnen. Er wordt 50% minder energie en 70% minder water gebruikt, en de elektriciteit die nodig is voor de productie van de BMW i modellen komen CO2-vrij uit windturbines bij de fabriek. De besparing op energie en water is voornamelijk te danken aan de eliminatie van het traditionele verfproces voor stalen en aluminium carrosserieën.

Dit is de eerste keer dat met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) wordt gebruikt voor een in massa geproduceerde auto. De carrosserie van de BMW i3 bestaat volledig uit dit lichtgewicht en slijtvaste materiaal, zodat het extra gewicht dat de batterijen met zich meebrengen voor het elektrische aandrijfsysteem wordt gecompenseerd. Door het productieproces van CFRP te industrialiseren heeft de BMW Group het gebruik van dit materiaal voor auto’s economisch rendabel gemaakt.

Alleen al in de Leipzig fabriek is 400 miljoen euro geïnvesteerd voor nieuwe ruimtes en machines voor de productie van de BMW i modellen. Ook worden er belangrijke onderdelen gebouwd voor de andere BMW fabrieken en faciliteiten in het Amerikaanse Moses Lake en het Duitse Wackersdorf, Landshut en Dingolfing. In totaal is er ongeveer 600 miljoen euro gestoken in het BMW i productienetwerk, dat meer dan 1.500 banen creëerde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding