Eén van de eigenschappen van de Nachtzichtassistent van Mercedes-Benz is dat bestuurders ‘s nachts specifieke objecten net zo goed kunnen zien als overdag. Dit was ook het uitgangspunt bij de productie van de unieke videoclip: ‘creating day at night’. Het decor hiervoor was de Amsterdamse Leidsegracht, waar overdag opnamen werden gemaakt. Deze opnamen werden ’s nachts geprojecteerd op precies dezelfde plekken. Daardoor veranderde de nacht op een bepaald parcours van het ene op het andere moment in ‘overdag’. Op deze manier konden passerende auto’s en andere weggebruikers ervaren hoe het is om te rijden met de Nachtzichtassistent. Na elke passerende auto verscheen de boodschap op de grachtenpanden: ‘Get a brighter view at night. Mercedes-Benz Night View Assist.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding