De door JWT Amsterdam ontwikkelde campagne wordt online ondersteund. Te zien is een jeugdige, verse i3-eigenaar die over zijn recente aanwinst uitleg geeft aan een oudere, ‘ouderwets’ in bruut motorgeluid denkende tafelgenoot. Beiden zitten op een ander spoor, getuige de niet begrijpende blik van de oudere gesprekspartner.

Ter sprake komen aspecten als een volledig door windenergie aangedreven productieproces, een carrosserie van carbon en gebruik van materialen als eucalyptushout, kenaf-gras en olijfbladextract. De boodschap van de commercial luidt: ondanks alle vernieuwing is één ding niet veranderd: ook de i3 rijdt als een BMW. De commercial werd in ons land opgenomen, nadat het reclamebureau de autofabrikant ervan had overtuigd dat zo’n ‘eigen’, Nederlandse setting beter werkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding