Bijzonder voertuig

De Morgan EV3 werd onthuld op de autoshow van Genève in maart dit jaar. De driewieler is het stille broertje van de luidkeels pruttelende 3 Wheeler met S&S V twinmotor. De EV3 is gebouwd volgens hetzelfde recept als de benzineversie, alleen geeft Morgan de elektrische uitvoering een aantal bijzondere stijlkenmerken om meer onderscheid te maken. Zo zijn de lichtunits lager geplaatst, heeft de EV3 een andere grille met koplamp en maakt het normale dashboard plaats voor een exemplaar met EV-saus, compleet met een old fashioned schakelaar met koperkleurig plaatje met R-, N- en D-opdruk.

Specificaties

Morgan installeert een vloeistof gekoelde elektromotor die het achterwiel aandrijft. De elektromotor levert 46 kW (63 pk) en haalt zijn energie uit een 20 kWh lithium-ion batterij van Potenza waarmee de EV3 liefst 240 kilometer kan afleggen. Volgens Morgan hoeft de elektromotor met een wagengewicht van 500 kilogram niet heel hard te werken, waardoor een grotere reikwijdte wordt gehaald. In minder dan negen tellen sprint de EV3 naar 100 km/u en de topsnelheid komt uit op 144 km/u. De prijs is nog niet bekend, al zal die volgens Morgan niet veel afwijken van de benzineversie. Reken dus op een kleine 60.000 euro.