Alfa Romeo pakt snelheidsrecord op Nürburgring

Alfa Romeo weet op een uitstekende manier de Giulia Quadrifoglio te gebruiken om haar premium imago te versterken. Met de 510 pk/600Nm sterke sedan hebben de Italianen het officieuze ronderecord van de Nordschleife te pakken.

Porsche heroverde eerder al het ronderecord met de Porsche Panamera Turbo. De Duiters klokten een vliegende ronde over de ‘Groene Hel’ in 7 minuut 38. Alfa Romeo heeft het officieuze record voor ‘straat’ sedans erna opgeëist door het circuit met z’n 73 bochten af te leggen in 7 min 32. Zes tellen sneller dan Porsche.

De Italiaanse constructeur verdedigde de eer met een Giulia Quadrifoglio voorzien van ZF-achttrapsautomaat. Hoe hard het gaat tijdens deze recordronde is te zien in deze video. Nu is het wachten op de volgende fabrikant die het record te lijf gaat…

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Alfa Romeo pakt snelheidsrecord op Nürburgring - Automobielmanagement.nl

Alfa Romeo pakt snelheidsrecord op Nürburgring

Alfa Romeo weet op een uitstekende manier de Giulia Quadrifoglio te gebruiken om haar premium imago te versterken. Met de 510 pk/600Nm sterke sedan hebben de Italianen het officieuze ronderecord van de Nordschleife te pakken.

Porsche heroverde eerder al het ronderecord met de Porsche Panamera Turbo. De Duiters klokten een vliegende ronde over de ‘Groene Hel’ in 7 minuut 38. Alfa Romeo heeft het officieuze record voor ‘straat’ sedans erna opgeëist door het circuit met z’n 73 bochten af te leggen in 7 min 32. Zes tellen sneller dan Porsche.

De Italiaanse constructeur verdedigde de eer met een Giulia Quadrifoglio voorzien van ZF-achttrapsautomaat. Hoe hard het gaat tijdens deze recordronde is te zien in deze video. Nu is het wachten op de volgende fabrikant die het record te lijf gaat…

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding