Tesla verwacht in 2019 met de productie van de vrachtwagen te kunnen beginnen. Het voertuig heeft bij een maximale belading een actieradius van 800 kilometer, zo liet Musk weten. Daarnaast kan de vrachtwagen in 30 minuten opgeladen worden om weer een afstand van ruim 600 kilometer te rijden. "Hij kan opladen terwijl je de vrachtwagen uitlaadt", aldus Musk. De vrachtwagen krijgt een semi-autonoom besturingssysteem, waarbij de vrachtwagen vanzelf in zijn rijbaan blijft en zonder menselijk ingrijpen van baan kan wisselen. De truck is ook supersnel. Leeg accelereert de Semi in 5 seconden naar 100 kilometer. Met volle bepakking duurt dat 20 tellen. Musk geeft de garantie dat de aandrijving van de vrachtwagen 1,5 miljoen kilometer mee kan. Hoeveel de Tesla Semi moet gaan kosten, maakt het bedrijf nog niet bekend.

Niemand die het zag aankomen want na een ietwat droge presentatie over de Tesla Semi, vooral gericht op professionals uit de transportsector, kwam plots Franz von Holzhausen, hoofddesigner bij Tesla, het podium opgereden in een gloednieuwe Tesla Roadster. Qua design doet het model denken aan een mix van de Audi TT en de allereerste Tesla. Dat was toen in feite een Lotus Elise, omgebouwd tot elektrische wagen. Sindsdien heeft Musk steeds beloofd een nieuwe Roadster te produceren. Bij deze!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding