De Classic division van JLR heeft daartoe een model ontwikkeld met een 405 pk sterke V8 benzinemotor waarvan er echter niet meer dan 150 worden gebouwd. Die Defender Works V8 is niet meer voor oude sukkelende boeren want de wagen accelereert in 5,6 seconden naar rond de 100 terwijl hij met een topsnelheid van 170 kilometer per uur de krachtigste en snelste Defender ooit is. De auto wordt verder voorzien van krachtigere remmen, straffere veren en aangepaste dempers en stabilisatorstangen. Het gelimiteerde model is onder andere te herkennen aan speciale 18-inch lichtmetalen wielen en ledkoplampen. In Groot-Brittannië moet de auto omgerekend zo’n 170.000 euro opbrengen. Of er daarnaast ook nog exemplaren voor liefhebbers in andere landen beschikbaar zijn, is hogelijk de vraag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding