Ringrecord voor de Porsche 911 GT2 RS

Porsche heeft met de 911 GT2 RS een nieuw record voor straatlegale sportwagens op de 20,6 km lange Nürburgring-Nordschleife neergezet. De snelste tijd van 6.47,3 minuten, die in het bijzijn van een notaris werd gerealiseerd, overtrof zelfs de eigen verwachtingen.

Frank-Steffen Walliser, hoofd Motorsport en GT-auto’s bij Porsche: "Bij de start van de ontwikkeling hadden we voor de 911 GT2 RS als doel om een rondetijd onder 7 minuten en 5 seconden te realiseren. Daar zijn we maar liefst 17,7 seconden onder gebleven. De credits daarvoor gaan naar onze ontwikkelingsingenieurs, de technici en de rijders. En nu is het ook officieel: de GT2 RS is niet alleen de krachtigste, maar ook de snelste 911 die we ooit hebben gebouwd."

De 911 GT2 RS

De snelste 911 voor straatgebruik debuteerde tijdens het Festival of Speed in Goodwood. Hij beschikt over een 515 kW/700 pk sterke 3,8-liter zescilinder bi-turbo boxermotor. Het maximale koppel bedraagt 750 Nm. De achterwielaangedreven tweezitter, die volgetankt 1.470 kg weegt, sprint in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 340 km/h. De 911 GT2 RS beschikt over technologie die nauw verwant is aan die van de raceauto’s van het merk. Hij is nog eens 59 kW/80 pk en 50 Nm krachtiger dan zijn voorganger met 3,6-liter motor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ringrecord voor de Porsche 911 GT2 RS - Automobielmanagement.nl

Ringrecord voor de Porsche 911 GT2 RS

Porsche heeft met de 911 GT2 RS een nieuw record voor straatlegale sportwagens op de 20,6 km lange Nürburgring-Nordschleife neergezet. De snelste tijd van 6.47,3 minuten, die in het bijzijn van een notaris werd gerealiseerd, overtrof zelfs de eigen verwachtingen.

Frank-Steffen Walliser, hoofd Motorsport en GT-auto’s bij Porsche: "Bij de start van de ontwikkeling hadden we voor de 911 GT2 RS als doel om een rondetijd onder 7 minuten en 5 seconden te realiseren. Daar zijn we maar liefst 17,7 seconden onder gebleven. De credits daarvoor gaan naar onze ontwikkelingsingenieurs, de technici en de rijders. En nu is het ook officieel: de GT2 RS is niet alleen de krachtigste, maar ook de snelste 911 die we ooit hebben gebouwd."

De 911 GT2 RS

De snelste 911 voor straatgebruik debuteerde tijdens het Festival of Speed in Goodwood. Hij beschikt over een 515 kW/700 pk sterke 3,8-liter zescilinder bi-turbo boxermotor. Het maximale koppel bedraagt 750 Nm. De achterwielaangedreven tweezitter, die volgetankt 1.470 kg weegt, sprint in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 340 km/h. De 911 GT2 RS beschikt over technologie die nauw verwant is aan die van de raceauto’s van het merk. Hij is nog eens 59 kW/80 pk en 50 Nm krachtiger dan zijn voorganger met 3,6-liter motor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding