PAL-V maakt van Genève een luchtshow

Supersportwagens zijn er meer dan genoeg op de autosalon van Genève. Maar vliegen kunnen ze geen van allen. Daarvoor kijken ze jaloers naar de PAL-V Liberty, die ook op de beursvloer te vinden is. Dit revolutionaire autootje met wieken is een Nederlands ontwerp. Op de Zwitserse tentoonstelling wordt hij in definitieve uitvoering gepresenteerd.

PAL-V is gevestigd in Raamsdonksveer en omschrijft haar Liberty als de eerste commercieel verkrijgbare vliegende auto. Volgend jaar moet de verkoop starten. PAL-V meldt dat er al tientallen bestellingen zijn voor de Liberty die 499.000 euro (excl. BTW) gaat kosten. Voor dit bedrag krijg je de gelimiteerde Pioneer uitvoering waarvan niet meer dan 90 exemplaren gebouwd zullen worden. Later volgt de ‘massaproductie’ met de Liberty Sport. Die is met 299.000 euro (excl. BTW) aanzienlijk goedkoper. Voor zulke bedragen kun je overigens ook een 2-zits helikopter aanschaffen, maar die kan niet tot auto voor op de openbare weg getransformeerd worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PAL-V maakt van Genève een luchtshow - Automobielmanagement.nl

PAL-V maakt van Genève een luchtshow

Supersportwagens zijn er meer dan genoeg op de autosalon van Genève. Maar vliegen kunnen ze geen van allen. Daarvoor kijken ze jaloers naar de PAL-V Liberty, die ook op de beursvloer te vinden is. Dit revolutionaire autootje met wieken is een Nederlands ontwerp. Op de Zwitserse tentoonstelling wordt hij in definitieve uitvoering gepresenteerd.

PAL-V is gevestigd in Raamsdonksveer en omschrijft haar Liberty als de eerste commercieel verkrijgbare vliegende auto. Volgend jaar moet de verkoop starten. PAL-V meldt dat er al tientallen bestellingen zijn voor de Liberty die 499.000 euro (excl. BTW) gaat kosten. Voor dit bedrag krijg je de gelimiteerde Pioneer uitvoering waarvan niet meer dan 90 exemplaren gebouwd zullen worden. Later volgt de ‘massaproductie’ met de Liberty Sport. Die is met 299.000 euro (excl. BTW) aanzienlijk goedkoper. Voor zulke bedragen kun je overigens ook een 2-zits helikopter aanschaffen, maar die kan niet tot auto voor op de openbare weg getransformeerd worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding