Witkar van start in Edam-Volendam – rest van regio Waterland moet volgen

KAV-Autoverhuur heeft het ‘free floating’ deelconcept Witkar in Edam-Volendam geïntroduceerd. Het is voor het eerst dat kleine gemeenten nu aanhaken, nadat eerder Rotterdam en Groningen gingen voor de Witkar.

De Witkar is een deelauto voor dag en nacht, 7 dagen in de week en kan gebruikt worden na éénmalige inschrijving. In de Witkar-app kan men zien welke Witkar auto’s in de buurt staan. De gereden kilometers worden door de in de auto aanwezige software bijgehouden. Er is een tankpas in de auto’s aanwezig waarmee op kosten van Witkar getankt kan worden.

De auto wordt ‘Free Floating’ aangeboden, d.w.z. hij kan na gebruik op een andere plek, binnen de Witkar zones worden achtergelaten. In de Witkar steden Groningen, Rotterdam en nu ook in Edam-Volendam kan men de auto vrij parkeren en achterlaten.

KAV-directeur Hemmie Kerklingh over het autodelen: "Met Witkar bieden wij 24/7 de gebruiker de meest eerlijke en vrije mobiliteits-oplossing en de meest flexibele aanvulling op de eigen fiets en het OV. Witkar vervangt de tweede of eerste eigen auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Witkar van start in Edam-Volendam – rest van regio Waterland moet volgen - Automobielmanagement.nl

Witkar van start in Edam-Volendam – rest van regio Waterland moet volgen

KAV-Autoverhuur heeft het ‘free floating’ deelconcept Witkar in Edam-Volendam geïntroduceerd. Het is voor het eerst dat kleine gemeenten nu aanhaken, nadat eerder Rotterdam en Groningen gingen voor de Witkar.

De Witkar is een deelauto voor dag en nacht, 7 dagen in de week en kan gebruikt worden na éénmalige inschrijving. In de Witkar-app kan men zien welke Witkar auto’s in de buurt staan. De gereden kilometers worden door de in de auto aanwezige software bijgehouden. Er is een tankpas in de auto’s aanwezig waarmee op kosten van Witkar getankt kan worden.

De auto wordt ‘Free Floating’ aangeboden, d.w.z. hij kan na gebruik op een andere plek, binnen de Witkar zones worden achtergelaten. In de Witkar steden Groningen, Rotterdam en nu ook in Edam-Volendam kan men de auto vrij parkeren en achterlaten.

KAV-directeur Hemmie Kerklingh over het autodelen: "Met Witkar bieden wij 24/7 de gebruiker de meest eerlijke en vrije mobiliteits-oplossing en de meest flexibele aanvulling op de eigen fiets en het OV. Witkar vervangt de tweede of eerste eigen auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding