De Witkar is een deelauto voor dag en nacht, 7 dagen in de week en kan gebruikt worden na éénmalige inschrijving. In de Witkar-app kan men zien welke Witkar auto’s in de buurt staan. De gereden kilometers worden door de in de auto aanwezige software bijgehouden. Er is een tankpas in de auto’s aanwezig waarmee op kosten van Witkar getankt kan worden.

De auto wordt ‘Free Floating’ aangeboden, d.w.z. hij kan na gebruik op een andere plek, binnen de Witkar zones worden achtergelaten. In de Witkar steden Groningen, Rotterdam en nu ook in Edam-Volendam kan men de auto vrij parkeren en achterlaten.

KAV-directeur Hemmie Kerklingh over het autodelen: "Met Witkar bieden wij 24/7 de gebruiker de meest eerlijke en vrije mobiliteits-oplossing en de meest flexibele aanvulling op de eigen fiets en het OV. Witkar vervangt de tweede of eerste eigen auto.