De ID.R heeft op de Tianmen-berg in China opnieuw laten zien waar elektromobiliteit van morgen vandaag al toe in staat is. De auto toont keer op keer aan dat bestaande records zijn te breken én nieuwe maatstaven zijn te zetten met een elektrische aandrijving. Tegelijkertijd laat de ID.R zien hoe spannend de mobiliteit van morgen is. 

De ‘Tianmen Shan Big Gate Road’ is extreem en veeleisend. De wereldberoemde route is 10,906 km lang, telt 99 haarspeldbochten en voert naar de ‘poort van de hemel’, een 131,5 meter brede natuurlijke boog. Op het traject wist Romain Dumas snelheden tot 230 km/h te bereiken. Daarnaast stonden extreme remacties in smalle tunnels op het menu. Dumas overwon alle uitdagingen met glans en zette met een tijd van 7:38.585 minuten een nieuw officieel record neer – de recordpoging werd onder notarieel toezicht uitgevoerd. De ID.R wordt aangedreven door twee elektromotoren. Zijn systeemvermogen bedraagt 500 kW/680 pk. 

De ID.R is de autosport-ambassadeur voor de nieuwe, volledig elektrisch aangedreven ID.- familie van Volkswagen. Het eerste model, de ID.3, viert op 10 september a.s. zijn wereldpremière op de IAA autotentoonstelling van Frankfurt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding