Porsche Taycan snelste EV op Nürburgring-Nordschleife

De Porsche Taycan heeft een nieuw record gevestigd op de Nürburgring-Nordschleife. Testrijder Lars Kern rondde het legendarische 20,6 kilometer lange circuit in de Eifel met de volledig elektrische Porsche in een tijd van slechts zeven minuten en 42 seconden. Daarmee is het de snelste elektrisch aangedreven vierdeurs sportwagen op het legendarische circuit.

Tijdens de poging reed Kern een voorserie-model van de Taycan. Porsche geeft met het record nu al zijn visitekaartje af, terwijl de productieversie van de Taycan pas in september tijdens de IAA in Frankfurt wordt geïntroduceerd.

Ontwikkelingsingenieurs ‘reden’ al in een vroege ontwikkelingsfase met een Taycan over de Nürburgring-Nordschleife, maar dan in een simulator. Hiermee konden ze de prestaties op een virtueel circuit testen en evalueren. In dit proces was een van de hoofddoelen het testen van het energie- en thermomanagement, die een belangrijke bijdrage leverden aan het behalen van de recordtijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche Taycan snelste EV op Nürburgring-Nordschleife - Automobielmanagement.nl

Porsche Taycan snelste EV op Nürburgring-Nordschleife

De Porsche Taycan heeft een nieuw record gevestigd op de Nürburgring-Nordschleife. Testrijder Lars Kern rondde het legendarische 20,6 kilometer lange circuit in de Eifel met de volledig elektrische Porsche in een tijd van slechts zeven minuten en 42 seconden. Daarmee is het de snelste elektrisch aangedreven vierdeurs sportwagen op het legendarische circuit.

Tijdens de poging reed Kern een voorserie-model van de Taycan. Porsche geeft met het record nu al zijn visitekaartje af, terwijl de productieversie van de Taycan pas in september tijdens de IAA in Frankfurt wordt geïntroduceerd.

Ontwikkelingsingenieurs ‘reden’ al in een vroege ontwikkelingsfase met een Taycan over de Nürburgring-Nordschleife, maar dan in een simulator. Hiermee konden ze de prestaties op een virtueel circuit testen en evalueren. In dit proces was een van de hoofddoelen het testen van het energie- en thermomanagement, die een belangrijke bijdrage leverden aan het behalen van de recordtijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding