AM TV: Aantal leads Mercedes-Benz fors gestegen in coronatijd

De introductiemachine van Mercedes-Benz draait komende maanden overuren. Hoe maak je van auto-introducties in coronatijd een succes en zorg je ervoor dat de klant warmloopt voor een nieuwe auto? We vroegen het in de uitzending van AM TV aan Peter Zijlstra, hoofd marketing van Mercedes-Benz Benelux, en aan Guido Pot, sinds vorig jaar actief met De Introducent. “Het aantal leads is vorig jaar ondanks corona flink gegroeid”, benadrukte Zijlstra.

Met maar liefst drie nieuwe automodellen in drie maanden tijd zijn het drukke tijden bij Mercedes-Benz. “Dat vergt vooral een hele strakke organisatie. Alles gaat continu door. Een goed systeem met goede content is een must. Die content moet je optimaal inzetten en optimaliseren”, aldus Zijlstra.

Bij Mercedes-Benz zijn afgelopen tijd volop stappen gezet om de klant ook digitaal te kunnen bedienen, door middel van eigentijdse experiences en moderne communicatiemiddelen. “Gelukkig kunnen de bezoeken aan de showroom inmiddels weer plaatsvinden. Daarvoor hebben we een tool ontwikkeld. De bezoeken zelf zijn heel gericht, waardoor de kwaliteit flink is gestegen. Klanten weten vaak al veel beter wat ze willen”, legt Zijlstra uit.

Auto-introducties blijven ‘de hartslag van de automotive’. Maar het landschap verandert. Elektrificatie, mobiliteitsconcepten, het ingewikkelde medialandschap, de sturing vanuit het hoofdkantoor, de grote dealergroepen, en niet in de laatste plaats corona. Het uit de kast trekken van een oud draaiboek volstaat niet meer, aldus Guido Pot. Met De Introducent wil hij naar eigen zeggen maximaal rendement halen uit zo’n introductie. In de uitzending vertelde hij meer over zijn plannen.

Bekijk de uitzending hieronder terug:

Bekijk ook:

Kijk terug: Mike Belinfante (MG), Jen De Clerck (Profile) en Laurens van Doeveren (VVD) in AM TV

AM TV: Aantal leads Mercedes-Benz fors gestegen in coronatijd - Automobielmanagement.nl

AM TV: Aantal leads Mercedes-Benz fors gestegen in coronatijd

De introductiemachine van Mercedes-Benz draait komende maanden overuren. Hoe maak je van auto-introducties in coronatijd een succes en zorg je ervoor dat de klant warmloopt voor een nieuwe auto? We vroegen het in de uitzending van AM TV aan Peter Zijlstra, hoofd marketing van Mercedes-Benz Benelux, en aan Guido Pot, sinds vorig jaar actief met De Introducent. “Het aantal leads is vorig jaar ondanks corona flink gegroeid”, benadrukte Zijlstra.

Met maar liefst drie nieuwe automodellen in drie maanden tijd zijn het drukke tijden bij Mercedes-Benz. “Dat vergt vooral een hele strakke organisatie. Alles gaat continu door. Een goed systeem met goede content is een must. Die content moet je optimaal inzetten en optimaliseren”, aldus Zijlstra.

Bij Mercedes-Benz zijn afgelopen tijd volop stappen gezet om de klant ook digitaal te kunnen bedienen, door middel van eigentijdse experiences en moderne communicatiemiddelen. “Gelukkig kunnen de bezoeken aan de showroom inmiddels weer plaatsvinden. Daarvoor hebben we een tool ontwikkeld. De bezoeken zelf zijn heel gericht, waardoor de kwaliteit flink is gestegen. Klanten weten vaak al veel beter wat ze willen”, legt Zijlstra uit.

Auto-introducties blijven ‘de hartslag van de automotive’. Maar het landschap verandert. Elektrificatie, mobiliteitsconcepten, het ingewikkelde medialandschap, de sturing vanuit het hoofdkantoor, de grote dealergroepen, en niet in de laatste plaats corona. Het uit de kast trekken van een oud draaiboek volstaat niet meer, aldus Guido Pot. Met De Introducent wil hij naar eigen zeggen maximaal rendement halen uit zo’n introductie. In de uitzending vertelde hij meer over zijn plannen.

Bekijk de uitzending hieronder terug:

Bekijk ook:

Kijk terug: Mike Belinfante (MG), Jen De Clerck (Profile) en Laurens van Doeveren (VVD) in AM TV