Kijk AM TV terug: Hoe maken we van deelauto’s een succes?

Het aantal elektrische deelauto’s zit in de lift. Dat maakte het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (CROW-KpVV) eerder deze week bekend. Maar hoe zorg je ervoor dat deze auto’s ook volop gebruikt worden? Daarover ging de uitzending van AM TV vrijdagochtend. Te gast waren Marco van Burgsteden van CROW en Reinald Bronkhorst van Vecore / Stapp.in. De videoreportage stond dit keer in het teken van GO Sharing, dat sinds kort naast deelscooters ook elektrische MINI’s en zelfs e-bikes verhuurt.

Het aantal elektrische EV’s, dat in de categorie deelmobiliteit valt, is in een jaar tijd verdubbeld, van dik 5000 in maart 2020 naar 11.500 in maart dit jaar. Zo’n 13 procent van de Nederlandse deelauto’s is elektrisch of plug-in hybride. Ook het totaal aantal deelauto’s nam verder toe. Dit voorjaar zijn er bijna 90.000 geteld, ruim 13.000 meer dan het jaar ervoor. Maar hoe maak je mensen enthousiast voor deelauto’s? En hoe belangrijk is het dat het gebruik van deelmobiliteit flink gaat groeien? We vroegen het aan Marco van Burgsteden van CROW.

Efficiënter benutten van wagenpark

Vecore zorgt ervoor dat leasemaatschappij, verhuurder, wagenparkbeheerder en mobiliteitsplatform hun wagenparken volledig kunnen beheren en door autodelen efficiënter benutten. Daarmee besparen ze kosten en verduurzamen ze de mobiliteit. Directeur Reinald Bronkhorst, ook bekend van Stapp.inn, ziet grote kansen voor deelmobiliteit. In de studio vertelde hij welke stappen moeten worden gezet om hiervan een succes te maken.

GO Sharing, bekend van de felgroene deelscooters, gaat nu ook inzetten op elektrische deelauto’s en op e-bikes. Volgens mede-oprichter Raymon Pouwels is dit dé tijd om werk te maken van deelmobiliteit in Nederland. Wat is het geheim achter de forse groei van het bedrijf? En waarom ziet Pouwels ook grote kansen voor elektrische deelauto’s?

De uitzending is terug te bekijken:

Reageren
500 tekens over
Kijk AM TV terug: Hoe maken we van deelauto’s een succes? - Automobielmanagement.nl

Kijk AM TV terug: Hoe maken we van deelauto’s een succes?

Het aantal elektrische deelauto’s zit in de lift. Dat maakte het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (CROW-KpVV) eerder deze week bekend. Maar hoe zorg je ervoor dat deze auto’s ook volop gebruikt worden? Daarover ging de uitzending van AM TV vrijdagochtend. Te gast waren Marco van Burgsteden van CROW en Reinald Bronkhorst van Vecore / Stapp.in. De videoreportage stond dit keer in het teken van GO Sharing, dat sinds kort naast deelscooters ook elektrische MINI’s en zelfs e-bikes verhuurt.

Het aantal elektrische EV’s, dat in de categorie deelmobiliteit valt, is in een jaar tijd verdubbeld, van dik 5000 in maart 2020 naar 11.500 in maart dit jaar. Zo’n 13 procent van de Nederlandse deelauto’s is elektrisch of plug-in hybride. Ook het totaal aantal deelauto’s nam verder toe. Dit voorjaar zijn er bijna 90.000 geteld, ruim 13.000 meer dan het jaar ervoor. Maar hoe maak je mensen enthousiast voor deelauto’s? En hoe belangrijk is het dat het gebruik van deelmobiliteit flink gaat groeien? We vroegen het aan Marco van Burgsteden van CROW.

Efficiënter benutten van wagenpark

Vecore zorgt ervoor dat leasemaatschappij, verhuurder, wagenparkbeheerder en mobiliteitsplatform hun wagenparken volledig kunnen beheren en door autodelen efficiënter benutten. Daarmee besparen ze kosten en verduurzamen ze de mobiliteit. Directeur Reinald Bronkhorst, ook bekend van Stapp.inn, ziet grote kansen voor deelmobiliteit. In de studio vertelde hij welke stappen moeten worden gezet om hiervan een succes te maken.

GO Sharing, bekend van de felgroene deelscooters, gaat nu ook inzetten op elektrische deelauto’s en op e-bikes. Volgens mede-oprichter Raymon Pouwels is dit dé tijd om werk te maken van deelmobiliteit in Nederland. Wat is het geheim achter de forse groei van het bedrijf? En waarom ziet Pouwels ook grote kansen voor elektrische deelauto’s?

De uitzending is terug te bekijken:

Reageren
500 tekens over