Er waren 152 inzendingen, van in totaal 102 ondernemingen.

Volkswagen AG won een Award in de categorie ‘reparatie/diagnose’ met ‘Vehicle ECG’. Dit product helpt bij een bekend werkplaatsprobleem: de klant komt met een klacht die af en toe optreedt, en uiteraard wegblijft op het moment dat de auto in de werkplaats staat. Vehicle ECG is een datalogger die, na een druk op een knop, data opslaat. Hiermee heeft de monteur een grotere kans om de juiste diagnose te stellen.

Audi AG pakte in de categorie ‘reparatie/diagnose’ goud met de ‘Audi Quick Current Tester’. Hiermee kan de monteur de stroom meten door een zekering, zonder het elektronische circuit te onderbreken of het voertuigsysteem te beïnvloeden.

Volkswagen Zübehör GmbH tot slot won een Award in de categorie ‘Accessoires’. De ‘V-Protector Paint Protection Film’ is een transparante folie die beschermt tegen schade door steenslag, corrosie en kleine parkeerschades.

TecCom GmbH werd bekroond in de categorie ‘IT & Management’ met ‘TecIdentify’. Het systeem maakt wereldwijde controle via internet mogelijk op de echtheid van een onderdeel. TecIdentify past goed binnen de campagne ‘Messe Frankfurt against copying’.

Valeo SAS viel in de prijzen met het start-stop systeem ‘StARS μ-Hybrid’.

LuK-Aftermarket Service onderscheidt zich volgens de jury met een FAG wiellager voorzien van rechte vertanding. Dit lager is tien procent lichter dan conventionele systemen, eenvoudiger te monteren en vertoont minder speling.

Birchmeier Sprühtechnik AG werd geëerd voor ‘Rapidon 6′, een jerrycan van zes liter met meerdere toepassingen.

Kamatec GmbH won de categorie ‘reparatie/onderhoud’ met ‘E-Zinc’, een 12 V draagbaar galvaniseersysteem voor het verzinken van lassen en reparaties aan een carrosserie.

Alle inzendingen worden tijdens Automechanika (16-21 september) gepresenteerd in de foyer van hal 4.1.